Kerststal Grimbergen
Volledig scherm
Kerststal Grimbergen © Dieter Nijs

Microbrouwerij en abdij zijn model voor prachtige kerststal in basiliek

grimbergenNa een jaartje overslaan staat er weer een prachtige kerststal in de basiliek van Grimbergen. Zoals altijd op schaal naar een bestaand gebouw. Meer dan tien mensen waaronder houtbewerkers, schilders, naaisters en handige Harry's werken een maand lang in de Basiliek.

 1. Hobbelig parcours Pierebad verleden tijd? Zwembadgroep Lago heropent ‘probleemzwembad’
  PREMIUM
  Strombeek-Bever

  Hobbelig parcours Pierebad verleden tijd? Zwembad­groep Lago heropent ‘probleem­zwem­bad’

  Scholen en clubs kunnen er sinds maandag al zwemmen en vanaf 31 januari is het grote publiek opnieuw welkom in het Pierebad in Strombeek-Bever. Het zwembad was ruim een jaar dicht door allerlei problemen. Niet de eerste keer, want sinds de opening in 2009 gingen de deuren meermaals dicht. Maar dat moet nu verleden tijd zijn, want de gemeente ging in zee met Lago, een groep die in België ruim tien zwembaden uitbaat.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.