politierechtbank Vilvoorde
Volledig scherm
politierechtbank Vilvoorde © Marc Baert

Man zonder rijbewijs neemt autosleutels van zijn vrouw zonder dat zij het wist en veroorzaakt ongeval met kind: “Mijn vrouw en ik zijn bijna gescheiden hierdoor”

VilvoordeBeklaagde Z.O. moest zijn kinderen gaan halen op school. Dat doet hij altijd met het openbaar vervoer. Hij zou te laat zijn, en besliste daarom om de auto van zijn vrouw te nemen om toch op tijd te komen. De man had echter geen rijbewijs en mocht bovendien niet rijden na een eerder vonnis. Hij kroop toch achter het stuur en reed even later een fietser omver. 

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Twee jaar rijverbod voor beklaagde die medische proeven nog moest afleggen maar op weg is naar praktisch rijexamen
  Aalst

  Twee jaar rijverbod voor beklaagde die medische proeven nog moest afleggen maar op weg is naar praktisch rijexamen

  Een man uit Ninove stond maandag in de politierechtbank terecht nadat hij achter het stuur van een wagen werd betrapt terwijl hij nog niet mocht rijden. Hij moest alle examens en ook medische en psychologische proeven afleggen alvorens hij weer mocht rijden. De man was die dag op weg naar zijn praktisch rijexamen, maar had de medische en psychologische proeven nog niet afgelegd.