Pastoor Johan Goossens met de groep vrijwilligers voor de kerststal.
Volledig scherm
Pastoor Johan Goossens met de groep vrijwilligers voor de kerststal. © Lukas

Kerststal is blikvanger in basiliek

GRIMBERGENIn de Sint-Servaasbasiliek staat opnieuw een flink uit de kluiten gewassen kerststal. De bouw van de Grimbergse kerststal stoelt op een traditie die teruggaat tot 1928. De kerststal wordt gemaakt door een hechte groep vrijwilligers, waaronder pastoor Johan Goossens, met elk zijn of haar welomschreven taak. Ook dit jaar werd weer een replica nagebouwd van een bestaand pand, dit keer een oude hoeve uit de Spiegelhofvoetweg.

 1. Win jij de nieuwe sportbar? Eurovolleycenter Vilvoorde gaat voor nieuw elan
  PREMIUM
  vilvoorde

  Win jij de nieuwe sportbar? Eurovolley­cen­ter Vilvoorde gaat voor nieuw elan

  Het Eurovolleycenter in Vilvoorde moet meer worden dan een Volleybalcentrum. Bedrijven zijn meer dan ooit welkom en jongeren krijgen kansen, terwijl de vernieuwing van de infrastructuur een stevige boost krijgt. Een hele boterham dus. En als toppunt kan je als jonge uitbater zomaar even de sportbar winnen. “De leuze een gezonde geest in een gezond lichaam moet hier centraal staan. Tegelijk willen we ontwikkelingsmogelijkheden en kansen bieden aan jonge mensen.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.