Khalid (19) en Soulaimane (24) Hamdaoui van Unravel Paris.
Volledig scherm
PREMIUM
Khalid (19) en Soulaimane (24) Hamdaoui van Unravel Paris. © Marc Baert

“Kanye West met onze juwelen aan? Dat zou fantastisch zijn”: broers uit Strombeek-Bever dromen groot met juwelenwebshop Unravel Paris

strombeek-beverKhalid (19) en Soulaimane (24) Hamdaoui, twee broers geboren en getogen in Strombeek-Bever, runnen sinds twee jaar de juwelenwebshop Unravel Paris en dromen van internationaal succes. Volgende stap in de goede richting is een uitbreiding van hun assortiment: naast zelfontworpen braided chains naar Amerikaans model, komen er nu ook fijnere juwelen bij, en misschien zelfs een kledinglijn. 

 1. Einde leek in zicht voor Beigemse Brocante, maar uitstel zorgt voor nieuwe hoop: “Maar énkel als het zonder maatregelen kan”
  PREMIUM
  Beigem

  Einde leek in zicht voor Beigemse Brocante, maar uitstel zorgt voor nieuwe hoop: “Maar énkel als het zonder maatrege­len kan”

  ‘De BBD’, zoals de inwoners van Grimbergen het kennen, of de Beigemse Brocante op den Doorn zal dit jaar waarschijnlijk kunnen doorgaan. Het comité verplaatste de datum tot na de zomervakantie opdat de kans op slagen groter zou zijn. Volledige zekerheid is er natuurlijk nog niet. “We popelen om erin te vliegen. Maar als het met maatregelen is, blazen we het alsnog af”, klinkt het.
 2. Scholen open of dicht na de paasvakantie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Brabant
  PREMIUM
  Halle, Keerbergen, aarschot, vilvoorde, haacht

  Scholen open of dicht na de paasvakan­tie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Bra­bant

  De scholen gingen vorige week voor de tweede keer een verlengde vakantie in. Minister voor Onderwijs Ben Weyts maakte in een recent statement nog bekend dat hij de scholen zo veel mogelijk fysiek wil heropenen. “Ik pleit al een jaar lang om de scholen zo veel mogelijk open te houden. Ik stond ook niet achter de paaspauze”, zei Weyts nog in een recent interview. Definitieve knopen werden nog niet doorgehakt. Maar gaan scholen daar op wachten? Wij deden en steekproef in Vlaams-Brabant. Daaruit blijkt dat er duidelijk twee kampen zijn onder de directies.
 1. Na zeven maanden van nachtelijk jagen kunnen jagers eindelijk everzwijnen in natuurgebied schieten: “Ze brachten grote schade aan in omgeving”
  PREMIUM
  Hofstade

  Na zeven maanden van nachtelijk jagen kunnen jagers eindelijk everzwij­nen in natuurge­bied schieten: “Ze brachten grote schade aan in omgeving”

  Na maandenlang ‘s nachts op de loer te hebben gelegen, hebben twee jagers dit weekend twee everzwijnen geschoten in natuurgebied Vriezenbroek in Hofstade. Het is de eerste keer dat er in Zemst op die dieren, die normaal zowat 40 kilometer verderop leven, gejaagd moest worden. De everzwijnen brachten de voorbije maanden heel wat schade aan in het natuurgebied, op landbouwakkers en in omliggende tuinen. Hoewel er nu twee gedood werden, is het gevaar echter nog niet geweken.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?