De konijnenkadavers.
Volledig scherm
De konijnenkadavers. © Animal rights

Kadavers van konijnen aangetroffen in leegstand pand: lieten fokkers dieren verhongeren en uitdrogen?

Gruwel in Humbeek. Daar vond dierenrechtenorganisatie Animal Rights tientallen konijnenkadavers in een verlaten pand. Gezien de staat van ontbinding is dit geen recente gebeurtenis. Vraag is dus wat zich hier jaren geleden heeft afgespeeld. Eén van de erfgenamen van de eigenaar van de fokkerij laat weten dat hij zijn advocaat inschakelde.

4 reacties

 • Kristof Verhaegen

  2 jaar geleden
  Elke dag opnieuw ben ik beschaamd om een mens te zijn.
 • Kristof Van steendam

  2 jaar geleden
  Ik ben elke dag beschaamd om deel uit de maken van de mens.
 • Kristof Verhaegen

  2 jaar geleden
  Beschaamd om mens te zijn, en dan heb ik het over de manier hoe er met dieren wordt omgegaan. Dankzij Animal Rights komt de waarheid aan het licht, ook is dit maar het topje van de ijsberg.
 • Jean-Pierre Vijt

  2 jaar geleden
  mogelijk zijn de dieren gestorven aan de konijnenziekte ,dan sterven ze massaal als ze bij elkaar zitten .onderzoek zal het uitwijzen .
 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.