De konijnenkadavers.
Volledig scherm
De konijnenkadavers. © Animal rights

Kadavers van konijnen aangetroffen in leegstand pand: lieten fokkers dieren verhongeren en uitdrogen?

Gruwel in Humbeek. Daar vond dierenrechtenorganisatie Animal Rights tientallen konijnenkadavers in een verlaten pand. Gezien de staat van ontbinding is dit geen recente gebeurtenis. Vraag is dus wat zich hier jaren geleden heeft afgespeeld. Eén van de erfgenamen van de eigenaar van de fokkerij laat weten dat hij zijn advocaat inschakelde.

4 reacties

 • Kristof Verhaegen

  2 jaar geleden
  Elke dag opnieuw ben ik beschaamd om een mens te zijn.
 • Kristof Van steendam

  2 jaar geleden
  Ik ben elke dag beschaamd om deel uit de maken van de mens.
 • Kristof Verhaegen

  2 jaar geleden
  Beschaamd om mens te zijn, en dan heb ik het over de manier hoe er met dieren wordt omgegaan. Dankzij Animal Rights komt de waarheid aan het licht, ook is dit maar het topje van de ijsberg.
 • Jean-Pierre Vijt

  2 jaar geleden
  mogelijk zijn de dieren gestorven aan de konijnenziekte ,dan sterven ze massaal als ze bij elkaar zitten .onderzoek zal het uitwijzen .
 1. 3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontnederlandsing legt grote druk op scholen in deze streek”
  Vlaamse Rand

  3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontneder­land­sing legt grote druk op scholen in deze streek”

  Op meer dan dertig scholen in de Vlaamse Rand zal het Nederlands bij leerlingen én ouders de komende jaren meer gepromoot worden met allerlei projecten. Vlaams minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) voorziet daarvoor 3 miljoen euro. De scholen zijn blij met het initiatief. “Want het aantal leerlingen dat thuis Nederlands spreekt is in sommige klassen al een minderheid geworden”, klinkt het.