Volledig scherm
© Kos

Jaagpad langs zeekanaal krijgt nieuw wegdek: werken duren tot eind oktober

Dinsdag start een aannemer met de aanleg van een nieuw wegdek op het jaagpad langs het Zeekanaal Brussel-Schelde in Grimbergen. Op de rechteroever wordt het wegdek vernieuwd tussen de Gerselarendries en de Kluisweg. Jaagpadgebruikers zullen voortaan de weg op de linkeroever moeten gebruiken. Verwacht wordt dat de werken, die door De Vlaamse Waterweg uitgevoerd worden, eind oktober klaar zullen zijn.

 1. Huisartsentekort in Vlaamse rand stijgt tot nijpend probleem in 2025: “Er moet dringend ingegrepen worden. Door de opleidingen én overheden”
  PREMIUM
  Regio

  Huisartsen­te­kort in Vlaamse rand stijgt tot nijpend probleem in 2025: “Er moet dringend ingegrepen worden. Door de opleidin­gen én overheden”

  Het huisartsentekort in de rand rond Brussel swingt de pan uit. Momenteel zijn er in Vilvoorde 21 huisartsen aan de slag, in plaats van 40. In 2025 zullen het er nog amper 14 zijn. In Machelen is het het ergst gesteld: een tekort van 57%. Veel huisartsen voerden intussen al een patiëntenstop in. Wie kan dit steeds groter wordende probleem oplossen? Onze reporter legde haar oor te luister bij drie huisartsen bij wie het water nu al aan de lippen staat, en die een nog veel grotere tsunami op zich zien afkomen. “Straks blijven er slechts twee huisartsen over in mijn gemeente. En wat dan?”, waarschuwt dokter Huylebroeck.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt