Het Pierebad in Strombeek-Bever is sinds maandag weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Pierebad in Strombeek-Bever is sinds maandag weer open. © Marc Baert

Hobbelig parcours Pierebad verleden tijd? Zwembadgroep Lago heropent ‘probleemzwembad’

Strombeek-BeverScholen en clubs kunnen er sinds maandag al zwemmen en vanaf 31 januari is het grote publiek opnieuw welkom in het Pierebad in Strombeek-Bever. Het zwembad was ruim een jaar dicht door allerlei problemen. Niet de eerste keer, want sinds de opening in 2009 gingen de deuren meermaals dicht. Maar dat moet nu verleden tijd zijn, want de gemeente ging in zee met Lago, een groep die in België ruim tien zwembaden uitbaat.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 2. Open VLD reageert op motie van wantrouwen: “De burgemeesterpost was sommige schepenen meer waard dan de projecten waar we drie jaar samen aan werkten”
  PREMIUM
  grimbergen

  Open VLD reageert op motie van wantrouwen: “De burgemees­ter­post was sommige schepenen meer waard dan de projecten waar we drie jaar samen aan werkten”

  Een dag na de aankondiging dat Grimbergen weldra een nieuwe burgemeester en een nieuwe meerderheid heeft. Huidig burgemeester Chris Selleslagh: “Gisterenavond (dinsdagavond) hadden we spoedvergadering met onze fractie. Vanochtend (woensdagochtend) diende ik mijn pensioenaanvraag in. Chris Selleslagh (67) is sinds 1988 actief in de politiek, sinds 2000 onafgebroken schepen voor openbare werken en sinds de laatste verkiezingen in 2018 burgemeester van Grimbergen. “Ik denk dat ik de kerk teveel in het midden probeerde te houden en dat twee schepenen heel veel ambitie hadden om ook burgemeester te zijn.”