David Ddevriendt
Volledig scherm
© David Ddevriendt

Heldhaftig optreden van student leidt tot ontmaskering inbreker

GrimbergenEen man die betrokken was bij een inbraak in een woning te Grimbergen riskeert 3 jaar cel. Doordat de inwoner hem betrapte moest hij zijn zaklamp achterlaten. Op basis van DNA-onderzoek kon hij zo geïdentificeerd worden. 

 1. OverKop krijgt een vaste plek in Vilvoorde. Jongeren kunnen er terecht voor leuke activiteiten en een vertrouwde sfeer

  OverKop krijgt een vaste plek in Vilvoorde. Jongeren kunnen er terecht voor leuke activitei­ten en een vertrouwde sfeer

  OverKop komt naar Vilvoorde. In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Dat is het uitgangspunt. Jongeren moeten zich er thuis voelen zodat het ook een veilige plek is waar ze een luisterend oor vinden wanneer daar nood aan is. Een beroep doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen is ook een optie indien nodig.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Abt Erik leert senioren in Dagverzorging Veldkant bier proeven
  grimbergen

  Abt Erik leert senioren in Dagverzor­ging Veldkant bier proeven

  Bij het dagcentrum van WZC Heilig Hart was het vrijdag een en al Grimbergen dat de klok sloeg. Er was een leuke quiz over de geschiedenis van Grimbergen en een bierproeverij, want wie Grimbergen zegt, zegt bier. Het dagcentrum zorgt steeds voor leuke en laagdrempelige activiteiten voor senioren met een beperking. Toch merken ze dat de stap naar het dagcentrum steeds groter wordt door de stijgende thuiszorg. “Nu de nood aan sociaal contact na corona opnieuw stijgt, hopen we dat mensen zich realiseren dat ze ook bij ons terecht kunnen.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.