Océane Dieu uit Strombeek-Bever Grimbergen wint thesiswedstrijd OCAD
Links: Océane Dieu, rechts: Gert Vercauteren, directeur ad interim van de OCAD
Volledig scherm
Océane Dieu uit Strombeek-Bever Grimbergen wint thesiswedstrijd OCAD Links: Océane Dieu, rechts: Gert Vercauteren, directeur ad interim van de OCAD © OCAD

Grimbergse Océane doet onderzoek naar terreur en sociale media en wint daarmee de thesiswedstrijd van OCAD: “Onthoofdingsfilmpjes moeten we kunnen voorkomen”

grimbergenOcéane Dieu (24), geboren en getogen in Strombeek-Bever. Ze diende haar thesis zonder verwachtingen in voor de thesiswedstrijd van OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, red.) en ging prompt met de eerste prijs lopen. “In contact komen met Europol, onderzoek doen naar pro-actieve cyberaanvallen richting terreurgroepen. Ik vond het razend interessant!”

 1. Raymond Seneca zwaait na 33 jaar af als voorzitter Vilvoorde Atletiek Club: “Na een wedstrijd was ik helemaal leeg van het aanmoedigen”
  PREMIUM

  Raymond Seneca zwaait na 33 jaar af als voorzitter Vilvoorde Atletiek Club: “Na een wedstrijd was ik helemaal leeg van het aanmoedi­gen”

  Als “klein manneke” liep Raymond Seneca in 1960 zijn eerste meters in de kleuren van Vilvoorde Atletiek Club. Het was het begin van een lange carrière bij VAC. Wanneer hij voortaan bij de club over de vloer komt, is dat niet meer als voorzitter, maar als ere-voorzitter. Na 33 jaar geeft hij het stokje door aan Maxime Vanden Daele. Diens eerste opdracht: de zoektocht naar nieuwe jeugdtrainers.
  Vilvoorde
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.