Onder meer het cultuurcentrum in Strombeek-Bever wordt onder handen genomen.
Volledig scherm
Onder meer het cultuurcentrum in Strombeek-Bever wordt onder handen genomen. © Marc Baert

Grimbergen bespaart kwart op energie in gemeentelijke gebouwen

Het gemeentebestuur heeft een onderhouds- en energieprestatiecontract afgesloten met een ESCO (Energy Service Company) dat moet leiden tot een energiebesparing van 25%. Binnen dit contract zullen acht energieverslindende gemeentelijke gebouwen worden verduurzaamd waaronder het gemeentehuis, het cultuurcentrum in Strombeek-Bever, gemeentelijke basisschool De Negensprong, gemeentelijke basisschool Mozaïek en de bijhorende sporthal, de gemeenteloods en de sporthallen Prinsenbos, Verbrande Brug en Soens.

0 reacties

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. #Verslagvoordehuisarts: Harno en AZ Jan Portaels benadrukken het belang van doorverwijzing en goede communicatie
  Zemst, Wemmel, Meise, Machelen, Steenokkerzeel, Kampenhout, Elewijt, Vilvoorde, Grimbergen

  #Verslag­voor­de­huis­arts: Harno en AZ Jan Portaels benadruk­ken het belang van doorverwij­zing en goede communica­tie

  Vandaag is het Dag van het Verslag voor de Huisarts. Dat zetten Huisartsenkring Harno en AZ Jan Portaels graag in de kijker. In heel Vlaanderen nemen 20 huisartsenkringen deel aan de actie, om te vieren waar het al goed gaat en om te motiveren waar het nog beter kan. Doorverwijzing naar specialisten en communicatie onderling zijn van groot belang.