Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Baert Marc

Gewelddadige inbraak in Grimbergen: vrouw (90) wordt keel dichtgeknepen tot ze bewustzijn verliest, beroofd en aangerand door man

grimbergenEen 90-jarige vrouw uit Grimbergen werd dinsdagnamiddag het slachtoffer van een gewelddadige inbraak. De bejaarde vrouw werd daarbij gewurgd tot ze haar bewustzijn verloor en zou ook aangerand zijn. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde woensdagnamiddag.

 1. Restauranthouder wordt na 21 maanden bang afwachten vrijgesproken voor incident: “Wat ik anders had moeten doen? Die deur niet opendoen!”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Restaurant­hou­der wordt na 21 maanden bang afwachten vrijgespro­ken voor incident: “Wat ik anders had moeten doen? Die deur niet opendoen!”

  Van de hel naar de hemel. Met daartussen 21 maanden in het vagevuur. Zo kan het recente verleden van Wim Cloots (44) samengevat worden. Nadat hij meer dan 2 dagen in de cel zat na een incident met zijn ondertussen ex-partner werd hij vorige week eindelijk vrijgesproken door de Brusselse correctionele rechtbank. “In velen ben ik teleurgesteld maar sommige mensen hebben me ook positief verrast. Je echte vrienden leer je wel kennen als je hebt meegemaakt wat ik meemaakte”, blikt hij terug op zijn nachtmerrie.
 2. Eindelijk zomer! We selecteerden 7 streekbieren van lokale brouwers uit de Brusselse rand: deze aanraders kun je alvast koud zetten
  PREMIUM
  vilvoorde, grimbergen, kampenhout, sterrebeek, kapelle-op-den-bos

  Eindelijk zomer! We selecteer­den 7 streekbie­ren van lokale brouwers uit de Brusselse rand: deze aanraders kun je alvast koud zetten

  De horeca is weer open, het zonnetje kondigt de zomer aan en dus kunnen we weer een heerlijke dorstlesser gebruiken. Wie België zegt, zegt bier. Een glas met tinten van korenblond tot mahoniebruin en daar een schuimende kraag op. Dat lonkt toch als geen ander? In het buitenland kennen ze ons van grote merken, maar de voorbije jaren schieten kleine lokale brouwerijen als paddenstoelen uit de grond. Bieren die streekgebonden zijn door het gebruik van lokale producten of typische ingrediënten. We geven jullie graag wat inspiratie mee. Zowel lichte biertjes als een stevig exemplaar staan in onze lijst, vooral de tripels zijn deze zomer een hit.