Koen Hendrickx van het zaalcomité (centraal) met vertegenwoordigers van de Beigemse verenigingen KM De Rochusvrienden, Landelijke Gilde, KVLV en OKRA.
Volledig scherm
Koen Hendrickx van het zaalcomité (centraal) met vertegenwoordigers van de Beigemse verenigingen KM De Rochusvrienden, Landelijke Gilde, KVLV en OKRA. © Lukas

Geen gemeentelijke subsidie meer voor nochtans ‘drukbevraagde’ parochiezaal Zevensterre: Beigemse verenigingen investeren dan maar zelf in opwaardering

De vrijwilligers die de parochiezaal Zevensterre uitbaten zijn teleurgesteld in de gemeente. Ondanks het feit dat de parochiezaal Zevensterre heel wat ‘dakloze’ Grimbergse verenigingen een tijdelijke oplossing biedt, en ze nu samen met de Beigemse verenigingen geïnvesteerd hebben in een opwaardering van de zaal, weigert het college om ook maar een euro steun toe te kennen. “In het verleden kwam het gemeentebestuur nochtans voor 5% van onze investeringen tussen. Blijkbaar zijn er andere prioriteiten dan het verenigingsleven...”

 1. Tien bomen naast Sparrenlaan moeten plek maken voor fietspad en straatverlichting tussen velden: “Veiligere verkeerssituatie primeert”
  PREMIUM
  Grimbergen

  Tien bomen naast Sparren­laan moeten plek maken voor fietspad en straatver­lich­ting tussen velden: “Veiligere verkeerssi­tu­a­tie primeert”

  Op de Sparrenlaan in Grimbergen zijn markeringen aangebracht op meerstammige bomen. Die verraden de geplande kap. De bomen staan op de helling in de buurt van het rondpunt op de Spaanse Lindebaan. Voor Groen is dit een reden om te strijden voor deze oude zuurstofleveranciers, voor de meerderheid kan het klein aantal bomen niet op tegen de veilige verkeerssituatie die ze er willen creëeren.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is