Burgemeester Grimbergen: Chris Selleslagh (Open Vld)
Volledig scherm
Burgemeester Grimbergen: Chris Selleslagh (Open Vld) © Marc Baert

Einde werkzaamheden Wolvertemsesteenweg, betekenen begin volgende fase

grimbergenDe rioleringswerken op de Wolvertemsesteenweg tussen het busstation en het nieuwe bufferbekken tegenover Mira zitten er bijna op. Begin volgend jaar starten de volgende rioleringswerken ter aansluiting.

 1. Sint-Jozefsschool week dicht door positieve gevallen en te lage vaccinatiegraad in Strombeek-Bever
  Strombeek-Bever

  Sint-Jozefs­school week dicht door positieve gevallen en te lage vaccinatie­graad in Strom­beek-Be­ver

  In Strombeek-Bever moeten 340 kinderen van de lagere school van de Sint-Jozefsschool al zeker tot en met volgende week woensdag thuis les volgen. Zowat vijftien kinderen en leerkrachten hebben er positief getest op het coronavirus. “Dat cijfer, gecombineerd met de lage vaccinatiegraad in Strombeek-Bever, heeft ervoor gezorgd dat we een week dicht moeten”, zegt directrice Deborah Stoffels.
 2. RODE NEUZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghettifestijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Oudergem

  RODE NEU­ZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghetti­fes­tijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”

  Leerkrachten zijn helden. Ze dragen niet gewoon informatie over. Ze doen zoveel meer dan dat. Als kind zit je uren, dagen, weken en maanden op de banken bij je leerkrachten. Dat zij je mee vormen is een understatement. Sommigen onder hen zijn nog dat tikkeltje meer. Ze zijn geen leerkrachten maar helden. Meestal zonder dat ze het zelf beseffen. Ook Sammy Mahdi (33) had zo’n super leerkracht die hem voor altijd zal bijblijven. Zijn herinneringen brengen ons naar het Lutgardiscollege in Oudergem. De leerkracht die Sammy Mahdi mee vormde tot de staatssecretaris, slash columnist, slash schrijver die hij nu is, is meneer Mark Gatz.