Brocante Beigem in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Brocante Beigem in 2019. © Dieter Nijs

Einde leek in zicht voor Beigemse Brocante, maar uitstel zorgt voor nieuwe hoop: “Maar énkel als het zonder maatregelen kan”

Beigem‘De BBD’, zoals de inwoners van Grimbergen het kennen, of de Beigemse Brocante op Den Dries zal dit jaar waarschijnlijk kunnen doorgaan. Het comité verplaatste de datum tot na de zomervakantie opdat de kans op slagen groter zou zijn. Volledige zekerheid is er natuurlijk nog niet. “We popelen om erin te vliegen. Maar als het met maatregelen is, blazen we het alsnog af”, klinkt het.

 1. Na constructief gesprek tussen burgemeester en actiecomité over geliefde lindes Veldkantstraat: “Wij gaan akkoord met de kap, àls onze voorwaarden gevolgd worden”
  PREMIUM
  Grimbergen

  Na construc­tief gesprek tussen burgemees­ter en actieco­mité over geliefde lindes Veldkant­straat: “Wij gaan akkoord met de kap, àls onze voorwaar­den gevolgd worden”

  Er vloeide al heel wat inkt over de 101 lindes in de Veldkantstraat, die mogelijk gekapt zullen worden tijdens de heraanleg van de straat. De oude dikke lindes tussen de velden zijn kenmerkend voor het uitzicht, en heel wat buurtbewoners zijn er erg aan gehecht. Burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) sprak ter plekke af met Bert Wallyn van het actiecomité om de mogelijkheden samen te bekijken. Het actiecomité kwam met verrassende voorstellen. De bomen mogen immers toch weg van hen, maar enkel onder strikte voorwaarden.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”