Muziekvereniging De Rochusvrienden tijdens een van de repetities 
Grimbergen - Beigem
Volledig scherm
Muziekvereniging De Rochusvrienden tijdens een van de repetities Grimbergen - Beigem © Marc Baert

De Rochusvrienden zetten zich schrap voor drie dagen feest ter ere van 101-jarig bestaan

GrimbergenAdem diep in want honderd kaarsjes blazen is veel! De Koninklijke Muziekvereniging De Rochusvrienden uit Beigem laat hun verjaardag dan ook niet ongezien passeren en maakt jullie warm voor drie dagen feest inclusief een concert waar ze samen met Belle Perez de pannen van het dak zullen doen springen, het is te zeggen de tent zullen doen ontploffen. Een afterwork party, memorabel concert en verzameling van bevriende muziekverenigingen doen de grote tent op het plein voor de Parochiezaal op zijn kop staan.

 1. Spoorwerken op en rond Jan Bogaertsbrug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelijke geluidshinder

  Spoorwer­ken op en rond Jan Bogaerts­brug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelij­ke geluidshin­der

  Vanaf maandag 27 maart start spoorwegbeheerder Infrabel met werken aan de spoorinfrastructuur in Kapelle-op-den-Bos. Ze vernieuwen de dwarsliggers en spoorstaven op de Jan Bogaertsbrug en ter hoogte. van de Moststraat. Ook de stukken spoor voor en achter de brug worden vernieuwd. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen, aldus Infrabel.
  Kapelle-op-den-Bos
 2. Opnieuw Brussels gebouw ontruimd dat bezet werd door asielzoekers: “Mensen werden opgejaagd door de straten”
  PREMIUM

  Opnieuw Brussels gebouw ontruimd dat bezet werd door asielzoe­kers: “Mensen werden opgejaagd door de stra­ten”

  Op zondagmiddag vonden in de straten van Brussel twee manifestaties plaats met een link naar de opvangcrisis. Tijdens één ervan werd bekendgemaakt dat asielzoekers sinds vrijdag een nieuw gebouw bezetten, een leegstaand hotel. Dat pand werd in de vooravond ontruimd tijdens een politieactie. Maar volgens burgercollectief ‘Stop de opvangcrisis’, dat zich inzet voor de huisvesting van asielzoekers, gebeurde die actie niet zoals het hoorde.
  Brussel