De eerste terrasavonden als 'proefdraaien' voor optredens
Volledig scherm
De eerste terrasavonden als 'proefdraaien' voor optredens © CC Strombeek

‘De Geknipte Kat’ komt naar Grimbergen

StrombeekTentoonstelling ‘De Geknipte Kat‘ is van 6 juli tot 6 augustus gratis te bezoeken in CC Strombeek. Je vindt er nuttige en grappige info over katten en het kattenbeleid. Zo illustreert deze ludieke tentoonstelling van de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid bijvoorbeeld het belang van een aanpak van de zwerfkatten.

 1. Inwoners die kreunden onder gedaver merken verschil na rechtstreeks contact met bedrijven: “Een dochter belde haar papa omdat ze niet aan de bushalte durfde te blijven”
  grimbergen

  Inwoners die kreunden onder gedaver merken verschil na recht­streeks contact met bedrijven: “Een dochter belde haar papa omdat ze niet aan de bushalte durfde te blijven”

  Wat constructief samenwerken al niet teweeg kan brengen. De inwoners van de Benedestraat en aansluitende straten in Grimbergen, Beigem en Humbeek kampten sinds een jaar met veel meer overlast van zwaar verkeer dan tevoren. “Na veel palaveren nam ik zelf contact met een van de bedrijven op. Ze reageerden onmiddellijk en zochten constructief naar een oplossing tot die gevonden werd. Wij zijn heel tevreden”, klinkt het bij een van de actievoerders Geert Roelants (37).
 2. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 1. “Iemand die gereanimeerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentrale 112 Vlaams-Brabant slaakt noodkreet door personeelstekort
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  “Iemand die gereani­meerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentra­le 112 Vlaams-Bra­bant slaakt noodkreet door personeels­te­kort

  “De angst dat we een burger in nood niet op tijd kunnen helpen omdat we met veel te weinig volk zijn en de werkdruk te hoog is, is verstikkend.” Bij de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant trekt men aan de alarmbel nu de dienst onophoudelijk onderbemand is. “Allemaal het gevolg van het extra werk waarmee men ons opzadelt”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Ann Vancutsem, die een oplossing vraagt.