werken op het Gemeenteplein
Volledig scherm
werken op het Gemeenteplein © Baert Marc

Burgemeester bekijkt mee gevaarlijke punten tijdens werken op Strombeeks Gemeenteplein

Afgelopen weekend was de burgemeester van Grimbergen, Chris Selleslagh (Open Vld), terug te vinden in Strombeek aan het Gemeenteplein. Samen met Guido Jannes (71), die het onderhoud aanvroeg, bekeek hij de gevaarlijke plekken.

0 reacties

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. 58 potentieel bevuilde sites met PFOS in Vilvoorde. Bonte hoopt dat Vlaamse Overheid in de toekomst meer oog heeft andere verontreinigingen met zware metalen en dergelijke
  PREMIUM
  vilvoorde

  58 potentieel bevuilde sites met PFOS in Vilvoorde. Bonte hoopt dat Vlaamse Overheid in de toekomst meer oog heeft andere verontrei­ni­gin­gen met zware metalen en dergelijke

  Vilvoorde is een stad waar de kans op verontreiniging met PFOS zeer groot is. “Ik vind het jammer dat te moeten zeggen maar het is nu eenmaal zo. Gezien de industriële geschiedenis van onze stad en het soort bedrijven zal de chemische stof die men vroeger niet als gevaarlijk achtte terugvinden”, stelt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Er staan al 58 bedrijven op de lijst die mogelijks uitbreidt.
 1. Vaccinatiecentrum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registratie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Vaccinatie­cen­trum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registra­tie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”

  Sinds deze week kunnen personen tussen de 18 en 40 jaar oud via QVAX aangeven dat ze kandidaat zijn om het Johnson & Johnsonvaccin te ontvangen. “Op de eerste dag konden we meteen 98 mensen oproepen via QVAX”, bevestigt Mattias Kempeneers, centrumverantwoordelijke van vaccinatiecentrum Bolwerk. Het vaccinatiecentrum roept nu op om je te blijven registreren op QVAX.