De brug en het seinhuis werden vernield. De ravage is enorm, maar er vielen geen gewonden.
Volledig scherm
De brug en het seinhuis werden vernield. De ravage is enorm, maar er vielen geen gewonden. © Dimitri Berlanger

Brug komt naar beneden wanneer schip eronder vaart: enorme ravage in Grimbergen

Op het drukke kanaal Brussel-Schelde is donderdagochtend een schip geladen met zand tegen de brug aan Humbeek-Sas in Grimbergen gevaren. De brug kwam naar beneden op het moment dat het schip er onder ging. “Daarbij zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is immens” klinkt het. 

19 reacties

 • Ingrid Van Santvliet

  4 jaar geleden
  Brug wordt bediend vanuit Zemst. Wie z'n fout het is zullen de opnames moeten uitwijzen. Maar inderdaad een brugbedienaar ter plaatse is nog steeds het beste.
 • Theo Van Hoof

  4 jaar geleden
  Was niet die brug Johan Bauwens en dat had een andere reden. De brug kan niet zakken als de scheepvaart seinen niet op rood staan. Sinds wanneer mogen we door rood rijden/varen? Een camera ziet veel beter als wij.
 • Belinda Vanderhallen

  4 jaar geleden
  Dit alles heeft niets met onderhoud en/of personeel te maken. Het is de fout van de 2de schipper. Als je bij het uitrijden van een parking een andere auto zou volgen, dan krijg je ook de slagboom op je auto. En daar staan ook geen parkeerwachters. Gewoon regels volgen. En dat een camera minder zou zien dan het blote oog? Niet waar, de camera zal alles opnemen, terwijl een persoon kan afgeleid worden en zijn ogen niet constant op eenzelfde punt kan houden.
 • Johan Bauwens

  4 jaar geleden
  Als ik het mij goed herinner is deze brug enkele jaren geleden ook al eens beneden geploft,en dan was er wel een bruggewachter
 • Rudi Desmet

  4 jaar geleden
  Vlaamse waterweg is een ramp. Incompetent tot en met. Het zal jaren duren tot het herstelt is. In Brugge weten wij er alles van. Bruggen die niet meer dicht gaan, fietsersbrug meer dan een half jaar buiten dienst ipv 3 maanden om juist een nieuwe houten vloer te leggen. 2 jaar om een kapotte brug te vervangen.