Brasserie 17 doorstaat eerste maand met glans: “Veel van onze vaste klanten zijn ons vanuit Koningslo gevolgd. Maar ook de nieuwe blijven terugkomen”
Een maand geleden begonnen Jurgen Willems (48) en Valerie Bohez (50) aan hun nieuw avontuur. Ze trokken de deur van De Kwakkel in Koningslo achter zich dicht en deden hun eigen zaak Brasserie 17 open, in het pand waar vroeger De Puller was. Tijdens de opening ontvingen ze 300 man. “Het volk stond tot buiten, dat hadden we nooit verwacht!”
Delen per e-mail
Op 17 oktober was er de feestelijke opening, er kwam 300 man op af. “We werden vanaf het begin ook heel vriendelijk ontvangen in de buurt, we kregen zelfs bloemen van buren!” Ondertussen zijn ze een maand open en die doorstonden ze alvast met glans.
Totaalrenovatie
Het avontuur begon eigenlijk wat langer dan één maand geleden. Ervoor deden ze namelijk nog een totaalrenovatie van de zaak, de zaal én het appartement boven waar ze nu in wonen. In drie maanden tijd. “Met dank aan de aannemer, anders was dit nooit zo vlot verlopen!”, vertelt Jurgen. “We zijn al een maand open en enkel in de feestzaal en aan de gevel moet nog gewerkt worden. De gevel wordt geschilderd, ons logo en de naam moeten er nog op en in de feestzaal is nog wat afwerking nodig.”
We hopen mensen die vanuit Londerzeel en Meise komen hier tegen te houden en te overtuigen dat ze ook in Grimbergen lekkere paardensteak kunnen krijgen
Het koppel is blij met hun nieuwe zaak. “Het grootste voordeel is dat we dit pand konden kopen, we kunnen hier doen wat we willen en de mensen bieden wat ze vragen”, verduidelijkt Jurgen. “Mensen kunnen hier voor alles terecht. Een koffietje, iets eten, recepties, noem maar op.”
Ideale ligging
De brasserie ligt dicht tegen de natuur en toch ook vlak aan het centrum. “Volgens ons de ideale uitvalsbasis”, vertelt Valerie. “Je hebt de omliggende wandel- en fietsroutes, en ook het personeel van de woonzorgcentra hier in de buurt komen langs met de bewoners. Sinds kort is trouwens de nieuwe oprijhulp voor rolstoelgebruikers en kinderwagens aangekomen.”
Omdat Grimbergen niet zo heel ver van Koningslo is, kwam veel van hun cliënteel mee. “Heel fijn dat zij blijven komen”, zegt Valerie. “En ook nieuwe klanten blijven terugkeren en leggen soms meteen een nieuwe reservatie vast. Dat doet ons deugd want dat wil zeggen dat mensen tevreden zijn en graag terugkeren.”
Jurgen en Valerie brengen dan ook zo’n vers mogelijke keuken en dat loont. “Elke middag en avond zit het vol, wij kunnen niet klagen. Het is nog nét te bolwerken in de keuken”, aldus Jurgen, die overigens de enige kok is. Daarna maakt hij graag tijd om nog even langs te gaan bij de klanten en een babbeltje te slaan. “Dat sociale aspect mag absoluut niet ontbreken! We willen dat mensen zich hier op hun gemak voelen en dat ze niet het gevoel krijgen snel te moeten vertrekken om de tafel vrij te maken.”
Specialiteiten
Als ze zelf iets van de kaart zouden mogen kiezen gaan ze resoluut voor de gamba’s a la plancha en de paardensteak. “Daar mogen we zeker fier op zijn. Bij sommige klanten kennen we hun bestelling al op voorhand! We hopen mensen die vanuit Londerzeel en Meise komen hier tegen te houden en te overtuigen dat ze ook in Grimbergen lekkere paardensteak kunnen krijgen! Al is het in Vilvoorde zeker ook de moeite en wil ik daar zeker geen afbreuk aan doen”, zegt Jurgen al lachend.
Jurgen is een geboren Vilvoordenaar met heel wat horeca-ervaring. Hij hield al Taverne Eden in Koningslo open, woonde 7 jaar in Duitsland en baatte vervolgens De Kwakkel open, waar Valerie mee in de zaak stapte.
Wil je de sfeer ook eens gaan opsnuiven? Dat kan in de Rijkenhoekstraat 17, 1850 Grimbergen. Om te eten reserveer je best vooraf. Alle informatie is te vinden op hun website www.brasserie17.be.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voetbal 1A
Fred Van den Steen is nieuwe algemeen directeur bij Beerschot: “Deze unieke kans kon ik niet laten liggen”
Frédéric – Fred - Van den Steen wordt de nieuwe algemeen directeur van Beerschot. Van den Steen was in het verleden nog voetballer in tweede klasse en bekleedde commerciële functies bij verschillende sportkledingmerken. “Deze unieke uitdaging kon ik niet laten liggen”, zegt de 50-jarige Vlaams-Brabander. -
Wielrennen1
Niet iedereen start in de drie heuvelklassiekers, wie rijdt de komende week waar?
Het Ardense drieluik staat voor de deur. De Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn traditioneel de slotakkoorden van het klassieke wielervoorjaar. Wie komt nog waar in actie? En wie zijn dus geschikte transfers in jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Een blik op de programma’s van de toppers. -
grimbergen
Partijvoorzitter Vernieuwing Chantal Lauwers (53) ligt in coma door COVID-19-besmetting
“Chantal Lauwers, voorzitter van Vernieuwing en van de gemeenteraad, werd in coma gebracht na een besmetting met corona”, zo laat haar partij formeel weten. -
-
Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix. -
Pensioen
Wel pensioenleeftijd, maar geen zin om te stoppen met werken? Dit moet je weten
Rondkomen van je pensioen? Voor veel mensen zal het verre van evident zijn. Daarnaast heeft ook niet iedereen zin om op pensioenleeftijd meteen te stoppen met werken. Als je nog wil blijven werken, zijn er wel enkele belangrijke spelregels om in acht te nemen. Jobat.be somt ze op. -
Strombeek-Bever
Naam van nieuwe feestzaal in oude fabrieksgebouwen Douwe Egberts is... Den Douwe
De naam van de nieuwe feestzaal in Strombeek-Bever is bekend. Uit een shortlist van de vijf beste inzendingen, koos het schepencollege de naam Den Douwe. -
PREMIUMHofstade
Ribbetjesrestaurant Ribs and More houdt terras dicht op 8 mei: “We wonen hier niet Miami of Thailand niet, hé”
Slecht nieuws voor wie gehoopt had om vanaf 8 mei ribbetjes te kunnen eten op het terras van restaurant Ribs and More in Hofstade bij Zemst. Zaakvoerder John van der Vekens houdt de deuren van zijn zaak immers dicht, hoewel al zijn financiële reserves er inmiddels door zijn. “Dit is alweer een compromis à la Belge”, klinkt het boos.
1 reactie
Rudy Huybens