Zonsverduistering MIRA Grimbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonsverduistering MIRA Grimbergen. © Marc Baert

Blik én telescoop naar boven gericht bij Volkssterrenwacht MIRA voor zonsverduistering

grimbergenDe zonsverduistering van gisteren was misschien niet de meest spectaculaire mogelijk, toch is ook deze verduistering speciaal. Het natuurfenomeen waar aarde, maan en zon op één - of toch bijna - lijn komen te staan. Een toeval in zo’n groot heelal. Op veel plekken in België stonden de gezichten vandaag omhoog gericht, mét kartonnen brilletjes op de neus. Ook bij Volkssterrenwacht MIRA was het fijn vertoeven. 

 1. Restaurant Tommenmolen opnieuw onder water: “Schoonmaak wordt race tegen klok, want zaterdag trouwfeest gepland”
  Grimbergen

  Restaurant Tommenmo­len opnieuw onder water: “Schoonmaak wordt race tegen klok, want zaterdag trouwfeest gepland”

  Voor de zoveelste keer in enkele jaren tijd heeft restaurant Tommenmolen in Grimbergen met wateroverlast te kampen gekregen. Donderdagmiddag liep het restaurant zowel via de achter- als de voordeur onder water. Rond 18.30 uur stond het water er tot een halve meter hoog. Vrijdag blijft de Tommenmolen al zeker dicht. De uitbaters hopen de deuren zaterdag te kunnen heropenen.
 2. Restauratie Prinsenkasteel nog wat dringender nu deel muur instort: “Acute problemen snel aanpakken”
  Grimbergen

  Restaura­tie Prinsenkas­teel nog wat dringender nu deel muur instort: “Acute problemen snel aanpakken”

  Door de aanhoudende regenval van de voorbije weken is een deel van een muur van het Prinsenkasteel in Grimbergen ingestort. Het kasteel uit de veertiende eeuw wacht al een tijdje op restauratiewerken, maar de uitrol van een beheersplan laat op zich wachten. Cultuurschepen Philip Roosen zegt dat de meest acute problemen op korte termijn aangepakt zullen worden om een verdere instorting te voorkomen.