Bladkorven zitten snel vol
Volledig scherm
Bladkorven zitten snel vol © rv

Bladeren mogen zonder afspraak gratis naar recyclagepark

grimbergenDe Groendienst van gemeente Grimbergen plaatste wel 109 bladkorven voor afgevallen bladeren op het openbaar domein. “Dankzij de hulp van de inwoners zitten die echter snel vol en moesten we een bijkomende oplossing zoeken.”

 1. PORTRET. Grimbergen neemt afscheid van beiaardier Rien Aarssen: “Gedreven, humoristisch en groot relativeringsvermogen”
  PREMIUM
  Grimbergen

  PORTRET. Grimbergen neemt afscheid van beiaardier Rien Aarssen: “Gedreven, humoris­tisch en groot relative­rings­ver­mo­gen”

  Gepassioneerd familieman, gedreven beiaardier, warme vriend, moppentapper en levensgenieter. Grimbergen nam zaterdag afscheid van beiaardier Rien Aarssen (78), de man die zich vereenzelvigde met de Grimbergse beiaard. “Voorzitter, ik heb nog één puntje”, zei Rien steevast aan het einde van een vergadering van de Beiaardvrienden. “Maar eigenlijk had hij er nog een handvol. Rien had visie, was altijd goed voorbereid. Maar hij wist ook dat je niet altijd alles onder controle kunt hebben.”
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.