Borrekensveld.
Volledig scherm
Borrekensveld. © Marc Baert

Bewoners Borrekensveld werken aan opmars, graffititag alvast eindelijk overschilderd

Strombeek-BeverDe reputatie van Borrekensveld in Strombeek is niet zo bijster positief, maar de bewoners willen daar nu iets aan doen. Samen met buurtwerkster Marijke Vrijders van Groep Intro gaan ze voor de ontwikkeling van een ontmoetingsruimte, worden de verloederde bloembakken omgetoverd tot volkstuintjes en komt er een opfrissing van de omgeving.

 1. Sport en cultuurcentrum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieuwe sportzaal”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Sport en cultuurcen­trum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieu­we sportzaal”

  .K is open! Het is de nieuwe sport- en cultuurzaal en zal een echt ontmoetingspunt vormen voor de buurt en omstreken. “Sommigen vinden het spuuglelijk, anderen zijn er absoluut fan van. Wij zijn heel blij met het resultaat”, aldus burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Met een kostenplaatje van 8,6 miljoen euro is dit de grootste investering van de stad tijdens deze legislatuur.
 2. De horeca-uitbaters van de Grote Markt kijken uit naar 8 mei. “Als de weergoden meezitten, halen we het”
  PREMIUM
  vilvoorde

  De horeca-uitbaters van de Grote Markt kijken uit naar 8 mei. “Als de weergoden meezitten, halen we het”

  Leven we niet allemaal toe naar nog eens neerploffen op een terrasje? Wij denken van wel en dus polsen we eens bij onze lokale horeca in Vilvoorde. Voor de gelegenheid spraken we de horecabazen en -bazinnen op de Grote Markt. Meteen is duidelijk dat we hier de geluksvogels aantreffen. Al is geluksvogel misschien wat te optimistisch uitgedrukt. Kiezen ze er allemaal voor om te heropenen van zodra het kan? 8 mei als streefdoel in het achterhoofd houdende?
 1. Sporthal verhuist van Schoolstraat naar De Melkerij: “Focus zal op basketbal en volleybal liggen”
  PREMIUM
  Zemst

  Sporthal verhuist van School­straat naar De Melkerij: “Focus zal op basketbal en volleybal liggen”

  Zaalsporters zullen binnen twee à drie jaar niet langer in de verouderde sporthal aan het Plein van de Verdraagzaamheid in Zemst moeten sporten, maar verhuizen naar een nieuwe sportzaal naast GC De Melkerij. De gemeente kiest voor een nieuwbouw, omdat de huidige sporthal te klein is en een uitbreiding onpraktisch en bovendien bijzonder duur zou worden. De kostprijs schommelt tussen 3,5 en 4 miljoen euro.
 2. Broers riskeren in beroep 7 en 8 jaar cel voor oprichting 6 cannabisplantages
  AArschot, Rillaar, Grimbergen

  Broers riskeren in beroep 7 en 8 jaar cel voor oprichting 6 cannabis­plan­ta­ges

  Het Brusselse parket-generaal heeft gevangenisstraffen van zeven en acht cel jaar gevorderd tegen twee Albanese broers die betrokken zouden zijn geweest bij zes cannabisplantages in de provincies Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en Henegouwen. Volgens het parket-generaal waren de twee broers A. en S. de organisatoren van de zes plantages, maar dat spreekt de verdediging met klem tegen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"