Wolvertemsesteenweg op 15 oktober 2021
Volledig scherm
Wolvertemsesteenweg op 15 oktober 2021 © Marc Baert

Asfaltwerken op Wolvertemsesteenweg

grimbergenDe bovenste asfaltlaag voor de Wolvertemsesteenweg is in de maak. Daarmee gaan de laatste werkzaamheden van start. De toplagen van het wegdek en het fietspad zijn de laatste grote werken. Tot groot jolijt van de Grimbergenaren. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Vrachtwagens en toeterende auto’s teisteren Rijkenhoekstraat: “En nu zijn wij de lastigaards...”
  PREMIUM
  Grimbergen

  Vrachtwa­gens en toeterende auto’s teisteren Rijken­hoeks­traat: “En nu zijn wij de lastig­aards...”

  Dat er in de Rijkenhoekstraat te snel gereden wordt, is niets nieuws. Maar nu de straat verzakt, de baan een gevaar is voor voertuigen, fietsen en wandelaars én vrachtwagens de tonnagebeperking aan hun laars lappen, dat is een brug te ver. Letterlijk een brugje eigenlijk. Omdat de Wolvertemsesteenweg openligt, gebruikt het doorgaand verkeer deze sluiproute in plaats van de omleiding.