Onder meer in restaurant Tommenmolen in Grimbergen stond het water binnen.
Volledig scherm
Onder meer in restaurant Tommenmolen in Grimbergen stond het water binnen. © Marc Baert

Afval door waterschade wordt maandag gratis opgehaald: inwoners moeten wel afspraak maken

GrimbergenDe wateroverlast van de voorbije dagen heeft ook in Grimbergen heel wat schade veroorzaakt. Enkele gezinnen zagen een deel van hun huisraad beschadigd worden en daarom hebben de gemeente Grimbergen en afvalintercommunale Intradura beslist om al het afval maandag gratis op te halen. Inwoners moeten op voorhand wel een afspraak maken.

 1. Van brandende duivels tot de ‘flosj’ trekken op de foor: onze weekendtips in het Pajottenland en de Brusselse Rand
  PREMIUM
  wemmel, vilvoorde, Jezus-eik, tervuren, asse, grimbergen, kapell-op-den-bos

  Van brandende duivels tot de ‘flosj’ trekken op de foor: onze weekend­tips in het Pajotten­land en de Brusselse Rand

  Het weekend van 11 en 12 september komt eraan: tijd om een gevarieerd lijstje met uittips mee te geven. Van kermissen en optredens tot een skatecontest en brandende hopduvels: er is voor elk wat wils in het Pajottenland en de Brusselse Rand. Haal je agenda erbij en kies een leuke activiteit uit. Dan ben je al zeker van een geslaagd weekend.
 2. Vrijwilligers in de kijker: Micheline en Thierry checken elke maand knooppunten en bijhorende bordjes
  meise, grimbergen

  Vrijwilli­gers in de kijker: Micheline en Thierry checken elke maand knooppun­ten en bijhorende bordjes

  Micheline Broos en Thierry De Cuyper uit Sint-Brixius-Rode in Meise zijn lokale vrijwilligers die zich inzetten voor het knooppuntennetwerk van Recreatieve routes in Vlaams-Brabant. “We zijn op pensioen en willen graag in beweging blijven. Het leek me vroeger al leuk om ons hier ooit voor in te zetten. Intussen doen we het drie jaar”, vertelt Micheline terwijl ze op weg zijn.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.