De Palmfuif in de grote tent op het voetbalveld van Humbeek. Zo'n 3.000 mensen bezochten het festival.
Volledig scherm
De Palmfuif in de grote tent op het voetbalveld van Humbeek. Zo'n 3.000 mensen bezochten het festival. © Foto Lukas

46-jarige trekt mes op Palmfuif

HUMBEEKDe Palmfuif mocht zaterdag maar liefst 3.000 feestvierders ontvangen. Vrijdag kwamen er 1.500 mensen naar Classic Friday. "Er zijn veel meer mensen dan de vorige jaren gekomen. We kunnen spreken van een erg geslaagde editie", aldus Dries Cillis, een van de organisatoren. Eén festivalganger leek nog even roet in het eten te zullen strooien toen hij zijn mes bovenhaalde, maar de politie kon hem tegenhouden.

 1. “We vullen de scheuren niet meer op, het heeft toch geen zin”: In 2022 krijgt Kardinaal Sterckxlaan eindelijk broodnodige herinrichting
  PREMIUM
  Meise

  “We vullen de scheuren niet meer op, het heeft toch geen zin”: In 2022 krijgt Kardinaal Sterckx­laan eindelijk broodnodi­ge herinrich­ting

  Glenn, Anouk, Pieter en Isabelle, het zijn slechts enkele bewoners uit de Kardinaal Sterckxlaan die hun huizen de afgelopen jaren zagen scheuren door verzakkende betonplaten en voorbijdenderend zwaar verkeer. Andere bewoners zagen het niet meer zitten en verkochten hun huis. Maar er is hoop, er komt een herinrichting aan, waarbij de betonnen platen zullen verdwijnen. Tot 2022 is het nog even op de tanden bijten. “Pas daarna hebben herstellingen nut. Voorlopig loopt er dus een grote scheur door de vloer van onze keuken.”
 2. Oprit A12 bij Plantentuin gaat (binnenkort al) dicht als proefproject, plek voor nieuwe oprit is in zicht
  PREMIUM
  Meise

  Oprit A12 bij Planten­tuin gaat (binnenkort al) dicht als proefpro­ject, plek voor nieuwe oprit is in zicht

  Dat de oprit aan de Plantentuin op termijn toe zal gaan, weten we al langer. Maar om de gevaarlijke kruising met het fietspad er sneller op te lossen, gaat de oprit vervroegd - als proefproject - dicht. Oppositiepartij LB+ vindt dat er betere opties waren om de situatie veiliger te maken voor fietsers. Ondanks dat gemeenteraadslid Tom Heyvaert (LB+) er zelf al drie maal is aangereden op de fiets, is hij geen voorstander. “Dit zal de verkeersdruk in het centrum opvoeren”, klinkt het.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter