Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

260 man in één repetitielokaal: eerste repetitie van acht koren en één harmonie voor Koorvlam-concert

Maar liefst acht koren kwamen samen in Humbeek om de kelen open te zetten. Dat deden ze onder begeleiding van d’Harmonie uit Humbeek. Voor het eerst repeteerden alle partijen samen. 200 zangstemmen, 60 muzikanten en een dirigent moeten het Koorvlam-concert 6 en 7 maart tot een goed einde brengen.

 1. Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”
  PREMIUM
  Mechelen/Hofstade

  Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”

  “Ik ben vooral dankbaar voor wat ik heb teruggekregen, eerder dan te klagen over wat weg is.” Het positivisme van Evy Selleslagh (31) uit Hofstade dwingt respect af. Ze heeft na een kankerdiagnose niet bepaald de gemakkelijkste periode achter de rug, maar na twee jaar revalidatie bij AZ Sint-Maarten staat ze er weer. Ook letterlijk en dat mag haast een wonder heten, want geen arts die durfde beloven dat ze na haar operatie ooit nog zou kunnen stappen. Intussen wandelt ze 10km en speelt ze badminton.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 1. Na aanhoudende kritiek op overwoekerde graven neemt Grimbergse groendienst kerkhof in Strombeek onder handen: “We begrijpen de verontwaardiging”
  Grimbergen

  Na aanhouden­de kritiek op overwoeker­de graven neemt Grimbergse groen­dienst kerkhof in Strombeek onder handen: “We begrijpen de verontwaar­di­ging”

  Onder onkruid bedolven grafzerken met soms compleet onherkenbare grafstenen tot gevolg: het kerkhof van Strombeek-Bever gaat - net zoals andere dodenakkers in de gemeente - al jarenlang gebukt onder verloedering. Na aanhoudende kritiek van de Grimbergenaren heeft de gemeentelijke groendienst zaterdag een deel van de geplaagde begraafplaats onder handen genomen.