René Van Campenhout, voorzitter van het Recreatief Vliegveld Grimbergen, in een van de loodsen.
Volledig scherm
PREMIUM
René Van Campenhout, voorzitter van het Recreatief Vliegveld Grimbergen, in een van de loodsen. © Marc Baert

2 miljoen euro voor herstelling iconische vliegtuigloodsen: “Restauratie was hoognodig in dit project van lange adem”

GrimbergenDe twee iconische vliegtuigloodsen op het recreatief vliegveld in Grimbergen zijn erfgoed en krijgen na jaren wachten nu eindelijk de renovatie die ze verdienen. De werken zullen 2 miljoen euro, waarvan 650.000 euro subsidies, kosten. Wanneer de werken afgerond zijn, zullen ze weer in hun oorspronkelijke staat te bewonderen zijn.

 1. 2020 telde helft meer doden in Kapelle-op-den-Bos dan gemiddelde van 3 voorgaande jaren: eerste coronagolf verantwoordelijk
  Kapelle-op-den-Bos

  2020 telde helft meer doden in Kapelle-op-den-Bos dan gemiddelde van 3 voorgaande jaren: eerste coronagolf verantwoor­de­lijk

  Dat 2020 één van de meest dodelijke jaren zou worden als gevolg van het coronavirus was al langer duidelijk, maar in Kapelle-op-den-Bos werden vorig jaar maar liefst de helft meer doden geteld dan het gemiddelde van de drie voorgaande jaren. Daarmee is het één van de zwaarst getroffen gemeenten. Voor begrafenisondernemer Sonja De Wit was het dan ook een zwaar jaar. “In de lente hebben we soms dag en nacht gewerkt.”
 2. Grote gezinnen dreigen in putje winter op straat te belanden, CAW luidt alarmbel: “Ons hart breekt wanneer we mensen niet kunnen helpen”
  PREMIUM
  Halle/Vilvoorde

  Grote gezinnen dreigen in putje winter op straat te belanden, CAW luidt alarmbel: “Ons hart breekt wanneer we mensen niet kunnen helpen”

  Grote gezinnen dreigen deze winter op straat terecht te komen omdat er te weinig sociale woningen beschikbaar zijn. De coronacrisis maakt de zoektocht naar een dak boven het hoofd extra moeilijk en welzijnsorganisatie CAW Halle-Vilvoorde luidt nu de alarmbel. “Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig alleen maar slecht nieuws brengen”, klinkt het bij woonbegeleider Vanessa.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur