Graspoppers houden vast aan zwarte kledij, maar wapenen zich wel tegen de hitte

Drie jaar hebben de fans erop moeten wachten, maar in Dessel is het metalfestival Graspop eindelijk weer gestart. Het is ook een jubileumeditie, want het is intussen al de 25ste keer. Tot en met zondag verwachten ze elke dag 50.000 man. Alle tickets zijn uitverkocht. Tijdens Graspop zullen de temperaturen letterlijk en figuurlijk hoog oplopen. Het wordt zaterdag maar liefst 35 graden. Het Rode Kruis had dan ook opgeroepen om de zwarte kledij thuis te laten en te vervangen door iets luchtigers. Maar dat hebben de meesten toch aan zich laten voorbijgaan.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Deze 5 artiesten staan voor het eerst op Graspop
  Play
  Muziek

  Johnny Depp of Rise Against? Deze bands staan voor het eerst op Graspop

  Dit jaar doen enkele interessante artiesten hun intrede op Graspop, het metalfestival dat morgen van start gaat en tot en met zondag duurt. Met headliners als Guns ‘n Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne staat Graspop Metal Meeting ook dit jaar garant voor zware metalen en dito gitaren. Maar verder op de affiche prijken enkele verrassingen: A Perfect Circle bijvoorbeeld, net nog op Coachella en Pinkpop, en nu bij ons. Of Hollywood Vampires, met Johnny Depp.