Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

Van Himst: "Jef was het brein van Anderlecht", Jurion: "En een schone jongen!"

Gouden SchoenJef Jurion (80) won in 1957 zijn eerste van twee Gouden Schoenen. "Toen werd daar nog niet veel cinema rond gemaakt", herinnert Jurion zich. Wel, dat wilden we even rechtgezet. En we vroegen Jurions goede vriend en ex-ploegmakker Paul Van Himst (74) om naar Knokke te komen, thuisbasis van Jurion, om in een volle 'Snooker Salon' op de Lippenslaan, zestig jaar later, de Schoen van '57 nog eens te overhandigen - mét fotograaf en live publiek. En zoals het hoort, diende de laureaat daarna een interview te geven.

4 reacties

 • Marlies Schoefs

  5 jaar geleden
  Geweldige tijd ,toen voetbal nog om voetbal draaide en niet om geld
 • Nico Vanden Buys

  5 jaar geleden
  Hadden ze nog maar 2 van die spelers dan spraken ze niet meer van Brugge of Gent. Generatie Van Himst , Haan ,Rensenbrink dat krijgen ze nooit meer bijeen. Toen hadden ze nog een goede voorzitter die wist hoe voetbal was. Nu zijn het bankiers.
 • Herwig Michiels

  5 jaar geleden
  Paul Van Himst is "nen toffe pee", iets wat van Jurion niet kon gezegd worden, ondanks het feit dat ook hij een uitstekend voetballer was.
 • lucien Noreilde

  5 jaar geleden
  uit de tijd dat 3/4 van de ploegen nog iedere dag gingen werken ' s avonds trainden brouwers club bazen waren en arbiters pinten tapten
 1. Achter de schermen bij de Gouden Schoen: “Mocht Michael Jackson er geweest zijn, dan had hij Marc Degryse gevraagd om mee op tournee te gaan”
  PREMIUM

  Achter de schermen bij de Gouden Schoen: “Mocht Michael Jackson er geweest zijn, dan had hij Marc Degryse gevraagd om mee op tournee te gaan”

  Het prestige van de Gouden Schoen steeg enorm met de tv-show: voetbaliconen en topartiesten kleurden het gala, de emoties van winnaars en verliezers laaiden hoog op. Legio zijn de straffe verhalen achter de schermen. Zoals Lorenzo Staelens die niet wou komen maar door Luk Alloo per helikopter toch werd overhaald. De streken van internationale diva Mariah Carey. Het optreden van wijlen Pelé. En welke ex-prof was eigenlijk de beste danser op de afterparty? Bevoorrechte getuigen blikken terug op opvallende anekdotes.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.