rv
Volledig scherm
© rv

Van een stemmentelling onder journalisten op de illustere zevende verdieping tot een mega-event: de opmars van de Gouden Schoen

Gouden SchoenHet referendum van de Gouden Schoen maakte de voorbij halve eeuw stormachtige ontwikkelingen door. De uitreiking van de eerste Gouden Schoen aan Rik Coppens in 1954 was niet veel meer dan een onderonsje van journalisten. Vijftig jaar later is het Gala van de Gouden Schoen uitgegroeid tot een mega-evenement en een absoluut hoogtepunt voor de kijkcijfers.

5 reacties

 • Theo Van Hoof

  5 jaar geleden
  Wat hebben die vedetten nadien nog bewezen? In het verre verleden kreeg je een gouden schoen nadat je al enkele jaren had bewezen een heel goede speler te zijn. Nu krijgt de eerste de beste jongeling die 3 keer goed een bal geraakt heeft de schoen. Al zeker als deze een speler is van RSCA of Brugge.
 • domien deschutter

  5 jaar geleden
  het is nu al, net zoals de voorgaande jaren, al duidelijk dat Vormer hem zal winnen, waarom er dan nog zoveel spel van maken...ik heb gelukkig betere dingen te doen dan hiervoor thuis te blijven.
 • Arie Verwimp

  5 jaar geleden
  De titel had moeten zijn...de opgang en ondergang van de gouden schoen want zeg nu eerlijk, de laatste 10 jaar zijn de spelers die deze schoen gewonnen hadden de naam gouden schoen niet meer waard!.als ik de namen lees van de jaren 60, 70 en 80 en ik lees dan de namen van de andere edities dan stel ik mij soms de vraag van..wie was dat nu weer?...
 • Clement Asselman

  5 jaar geleden
  Toen was voetbal nog sport! En de gouden schoen was geen billen- en borstenshow, waar zelfs al wat oudere dames "gewaagd" moeten doen.
 • Piet Corneel

  5 jaar geleden
  het grootste marginale programma op VTM.Show van nietsnutten op het veld.
 1. IN BEELD. Deze voetbal­vrou­wen maakten grote sier op de rode loper: “Op een avond als deze mag het al eens sexy zijn”
  Play
  Gouden Schoen
  13

  IN BEELD. Deze voetbal­vrou­wen maakten grote sier op de rode loper: “Op een avond als deze mag het al eens sexy zijn”

  Voor een Tequila Sunrise moest je gisteren niet in Ibiza zijn, wel in de Antwerpse Expo voor de rode loper van de Gouden Schoen. Met subtiele blote tinten, glinsterende eyecatchers en sexy zwart draaiden voetbalvrouwen de dresscode ‘cocktail’ als geen ander rond hun vinger. De voetballers kozen dan weer voor de charme van een klassiek maatpak, doorgaans in zwart, soms in petroleumblauw of gedurfd Peaky Blinders-stijl. Geniet vooral mee van onze eigen Oscaruitreiking der WAG’s.