Tine De Caigny met haar Gouden Schoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tine De Caigny met haar Gouden Schoen. © Photo News

Tine De Caigny, een jaar na haar triomf en toptransfer naar Hoffenheim: “Ja, de Gouden Schoen opent deuren”

Gouden SchoenEen jaar geleden won Tine De Caigny (24) de Gouden Schoen. Sindsdien ging het crescendo: meer faam, sponsors en een toptransfer naar Hoffenheim. De Caigny blikt terug op haar ‘gouden’ jaar. “De Schoen heeft deuren geopend. Maar Tine is Tine gebleven.”

1 reactie

 • Philip Vertommen

  4 maanden geleden
  Proficiat!
 1. Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: “Ach ja, ik word liever kampioen”
  Play
  Gouden schoen
  328

  Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: “Ach ja, ik word liever kampioen”

  Heel even dacht-ie dat híj ging winnen. Toen bleek dat Charles De Ketelaere pas derde was geëindigd. Maar uiteindelijk strandde ook Noa Lang op ruime achterstand van Gouden Schoen Paul Onuachu. “Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter.”
 2. Onuachu zet Brugse medefavorieten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar
  Play
  Gouden Schoen
  148

  Onuachu zet Brugse medefavo­rie­ten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar

  Dat de 68ste editie van de Gouden Schoen vooraf geen uitgesproken favoriet kende, bleek snel achteraf. Ongeloof op vele gezichten. Niemand van het triumviraat van kampioen Club, wel Paul Onuachu (27). Nigeriaanse reus van meer dan twee meter in de spits van Racing Genk. Goed voor 34 goals in het kalenderjaar, dan kan je niet over een onverdiende winnaar spreken. Vorig jaar al derde toen Refaelov won, vanavond letterlijk en figuurlijk zelf de grote triomfator. 61 punten punten meer dan het nummer twee, Lang. Met dank aan die overweldigende eerste stemronde, toen Genk na geweldige play-offs op een zucht van de landstitel strandde en de Cup won. Proficiat, ‘Octopus Paul’.