Jan Pulinx overhandigt de Gouden Schoen van 1977 aan Julien Cools (Club Brugge).
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Pulinx overhandigt de Gouden Schoen van 1977 aan Julien Cools (Club Brugge). © Photo News

Terug in de tijd met kinderen van ex-chef sport en medegrondlegger Jan Pulinx: “De deurbel rinkelde. En toen stond Van Himst daar”

Gouden SchoenCorona is spelbreker: het Gouden Schoen-gala gaat in beperkte kring door. Het lijkt een worp terug in de tijd — de verkiezing was tot begin jaren 80 een kleinschalig event. Een blik op de tijd van toen door Isabelle en Erwin Pulinx, kinderen van ex-chef sport en medegrondlegger van de Gouden Schoen Jan Pulinx. “Rensenbrink kwam bij ons thuis eten: een wereldvedette, en zó bescheiden.”

3 reacties

 • rony stokart

  4 maanden geleden
  Jan Pulickx, de voorloper van Stephan Keygnaert... in álles. Privé makelaar van Pol Van Himst (maar de aangestreefde transfer met Real als lokvogel ging niet door...).
 • Isabelle Pulinx

  4 maanden geleden
  Franky Degroote. Zoals vermeld in het artikel was onze papa medegrondlegger. Hij was iemand die niet in de spotlichten wou staan en heeft daar nooit echt mee te koop gelopen. Wat van andere niet gezegd kan worden. Daarom dat wij een terechte eerbetoon voor hem wouden, wat meer dan verdiend is. Wij kunnen zeggen dat hij de Gouden Schoen gemaakt heeft en dit vooral achter de schermen. Vg
 • Franky Degroote

  4 maanden geleden
  Was Charles Baete niet de grondlegger?