Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ruud Vormer wint als derde Nederlander ooit de Gouden Schoen en krijgt die uit handen van Louis van Gaal

Gouden SchoenNa Joske, nu Ruud. Voor het tweede jaar op rij Club Brugge boven op de Gouden Schoen en dat net in het Brusselse Paleis 12, in de achtertuin van het Astridpark. Met 58 en 68 punten achterstand moeten respectievelijk Tielemans (tweede) en Dendoncker (derde) vrede nemen met de ereplaatsen in deze topclash op het middenveld. Voor blauw-zwart het eerste feestje in wat weleens een Brugs boerenjaar kan worden.

113 reacties

 • Hans Oxida

  4 jaar geleden
  Davy Van Laecke, wie reageert nu zuur? Halfweg is halfweg. Reken eens goed?! Typische Brugse tunnelvisie.
 • René Van Halen

  4 jaar geleden
  Keer op keer wordt niet de speler die beslissend is in moneytime (eerste helft van het jaar waarin sommigen niet willen stemmen) speler van het jaar, maar de speler die in oktober en november furore maakt. Daardoor mist het palmares van de Gouden Schoen vele goede spelers. De laatste helft van het jaar zou maar voor de helft mogen meetellen. Dat zou veel eerlijker zijn voor de beslissende spelers.
 • Allard Emile

  4 jaar geleden
  Kris Peeters, inderdaad,wat ook zal gebeuren !
 • sven verschooten

  4 jaar geleden
  Zou Dendoncker dan zo'n perfecte gouden schoen zijn? Ook geen man van de fijne acties hé.Als men een WOW-speler zoekt, moet men niet in de erelijst van de gouden schoen gaan zoeken.(Kums, Praet, Mbokani, Jovanovic, Witsel, Defour, Kompany, Simons, Sonck, Koller, Staelens,Vander Elst,Okon, Debilde, Albert, Cleisters,...) In België is dit bijna altijd een speler die een heel seizoen belangrijk is geweest voor zijn ploeg! En dat is het allerminst wat je van Vormer kunt zeggen! Proficiat Ruud.
 • Staf Poccens

  4 jaar geleden
  Inderdaad wat 'n matige competitie...maar dat ligt aan de champagneploeg bij uitstek, allez 't is al enkele jaren bruiswater he...