Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Onuachu zet Brugse medefavorieten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar

Gouden SchoenDat de 68ste editie van de Gouden Schoen vooraf geen uitgesproken favoriet kende, bleek snel achteraf. Ongeloof op vele gezichten. Niemand van het triumviraat van kampioen Club, wel Paul Onuachu (27). Nigeriaanse reus van meer dan twee meter in de spits van Racing Genk. Goed voor 34 goals in het kalenderjaar, dan kan je niet over een onverdiende winnaar spreken. Vorig jaar al derde toen Refaelov won, vanavond letterlijk en figuurlijk zelf de grote triomfator. 61 punten punten meer dan het nummer twee, Lang. Met dank aan die overweldigende eerste stemronde, toen Genk na geweldige play-offs op een zucht van de landstitel strandde en de Cup won. Proficiat, ‘Octopus Paul’.

148 reacties

 • Heinz Rumes

  4 maanden geleden
  Eerlijk duurt het langst, maar in deze is de eerlijkheid ver te zoeken, maar ja ook dit is België.
 • Marko Decandt

  4 maanden geleden
  David Lievens, Vanaken toch ook? Zelf al 2 gouden schoenen gewonnen en speelt nog altijd in België. Hier stel je niets voor. In België de gouden schoen, in het buitenland de Marc Vertongen van de ploeg.
 • DIRK SPRANGERS

  4 maanden geleden
  Als je de volledige uitslagen bekijkt... Wat een lachwekkend gedoe is dat toch !!
 • David Lievens

  4 maanden geleden
  Hij is zo goed dat hij de voorbije zomer zijn manager actief liet zoeken naar een nieuwe club in een betere competitie. Het resultaat daarvan, hij speelt nog altijd bij Genk.
 • Ivan De Bakker

  4 maanden geleden
  Dus de ebbenhouten schoen is ook meteen gekend? Als Onuachue deze niet wint dan is het duidelijk dat er iets niet klopt met de GS verkiezing...
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Op zoek naar de Deense roots van Onuachu: “Het klikte tussen Paul en ons zoontje van 6. Voor allebei was alles nieuw”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  2

  Op zoek naar de Deense roots van Onuachu: “Het klikte tussen Paul en ons zoontje van 6. Voor allebei was alles nieuw”

  In het Deense dorpje Ikast klinken ze vanavond op Paul Onuachu, de nieuwe Gouden Schoen. Zeven jaar lang gaf het Deense gezin Larsen Onuachu een warm nest, tot hij klaar was om zijn vleugels uit te slaan. Op zoek naar de Deense roots van Super Eagle Paul ‘Ebere’ Onuachu. “Van één ding heb ik wel spijt, dat ik hem niet leren zwemmen heb. Dat neemt hij mij tot op vandaag kwalijk.”