Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Onuachu zet Brugse medefavorieten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar

Gouden SchoenDat de 68ste editie van de Gouden Schoen vooraf geen uitgesproken favoriet kende, bleek snel achteraf. Ongeloof op vele gezichten. Niemand van het triumviraat van kampioen Club, wel Paul Onuachu (27). Nigeriaanse reus van meer dan twee meter in de spits van Racing Genk. Goed voor 34 goals in het kalenderjaar, dan kan je niet over een onverdiende winnaar spreken. Vorig jaar al derde toen Refaelov won, vanavond letterlijk en figuurlijk zelf de grote triomfator. 61 punten punten meer dan het nummer twee, Lang. Met dank aan die overweldigende eerste stemronde, toen Genk na geweldige play-offs op een zucht van de landstitel strandde en de Cup won. Proficiat, ‘Octopus Paul’.

148 reacties

 • Heinz Rumes

  4 maanden geleden
  Eerlijk duurt het langst, maar in deze is de eerlijkheid ver te zoeken, maar ja ook dit is België.
 • Marko Decandt

  4 maanden geleden
  David Lievens, Vanaken toch ook? Zelf al 2 gouden schoenen gewonnen en speelt nog altijd in België. Hier stel je niets voor. In België de gouden schoen, in het buitenland de Marc Vertongen van de ploeg.
 • DIRK SPRANGERS

  4 maanden geleden
  Als je de volledige uitslagen bekijkt... Wat een lachwekkend gedoe is dat toch !!
 • David Lievens

  4 maanden geleden
  Hij is zo goed dat hij de voorbije zomer zijn manager actief liet zoeken naar een nieuwe club in een betere competitie. Het resultaat daarvan, hij speelt nog altijd bij Genk.
 • Ivan De Bakker

  4 maanden geleden
  Dus de ebbenhouten schoen is ook meteen gekend? Als Onuachue deze niet wint dan is het duidelijk dat er iets niet klopt met de GS verkiezing...
 1. Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: “Ach ja, ik word liever kampioen”
  Play
  Gouden schoen
  328

  Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: “Ach ja, ik word liever kampioen”

  Heel even dacht-ie dat híj ging winnen. Toen bleek dat Charles De Ketelaere pas derde was geëindigd. Maar uiteindelijk strandde ook Noa Lang op ruime achterstand van Gouden Schoen Paul Onuachu. “Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter.”
 2. HLN SPORTCAST. Degryse en Jaques over de winstkansen van Ito: “Persoonlijkheid speelt mee, hoe je het ook draait of keert”
  Play
  Gouden Schoen
  3

  HLN SPORTCAST. Degryse en Jaques over de winstkan­sen van Ito: “Persoon­lijk­heid speelt mee, hoe je het ook draait of keert”

  Racing Genk heeft dit jaar twee kanshebbers op de Gouden Schoen: de Nigeriaanse prijsschutter Paul Onuachu (27) en het Japanse enigma Junya Ito (28). In HLN Sportcast wikken en wegen analisten Marc Degryse en Heleen Jaques de winstkansen van de “onderschatte” Ito. “Een onderdeel van de Gouden Schoen is hoe je wordt gezien door de buitenwereld.”