Lior Refaelov
Volledig scherm
PREMIUM
Lior Refaelov © Photo News

Lior Refaelov geeft interview dat gevoelige herinneringen naar boven brengt: “Sinds ik in de ploeg sta, winnen we veel, hé”

Gouden Schoen“Intens”, noemt Lior Refaelov (35) zijn jaar als Gouden Schoen. Da’s nog een understatement: de ups en downs volgden mekaar pijlsnel op. Een terugblik met de hoofdrolspeler. “Op de laatste speeldag van de play-offs supporterde ik voor Anderlecht tegen Antwerp.”

3 reacties

 • Marc Formesyn

  4 maanden geleden
  Wake up ! Voetballers zijn profs ; spelen dus voor de club die hen een contract geven ( = betaalheer ) . Clubliefde bestaat niet meer in het profvoetbal !
 • Germain De Block

  4 maanden geleden
  Vb van club liefde.alleen geld telt.en die supporters slikken dat maar.
 • ronny meuris

  4 maanden geleden
  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Dat is wel duidelijk na dit interview.
 1. Onuachu zet Brugse medefavorieten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar
  Play
  Gouden Schoen
  148

  Onuachu zet Brugse medefavo­rie­ten flinke hak en bezorgt Racing Genk eerste Gouden Schoen in 20 jaar

  Dat de 68ste editie van de Gouden Schoen vooraf geen uitgesproken favoriet kende, bleek snel achteraf. Ongeloof op vele gezichten. Niemand van het triumviraat van kampioen Club, wel Paul Onuachu (27). Nigeriaanse reus van meer dan twee meter in de spits van Racing Genk. Goed voor 34 goals in het kalenderjaar, dan kan je niet over een onverdiende winnaar spreken. Vorig jaar al derde toen Refaelov won, vanavond letterlijk en figuurlijk zelf de grote triomfator. 61 punten punten meer dan het nummer twee, Lang. Met dank aan die overweldigende eerste stemronde, toen Genk na geweldige play-offs op een zucht van de landstitel strandde en de Cup won. Proficiat, ‘Octopus Paul’.
 2. Jan Mulder neemt de Gouden Schoen-favorieten onder de loep: “De Ketelaere is als James Dean - vrouwen én mannen smullen ervan”
  PREMIUM
  Gouden Schoen

  Jan Mulder neemt de Gouden Schoen-favorieten onder de loep: “De Ketelaere is als James Dean - vrouwen én mannen smullen ervan”

  Nog zeven keer slapen en we kennen de nieuwe Gouden Schoen. Jan Mulder, de James Dean onder voetbalanalisten, spreekt over de James Dean van Club Brugge, het bureaulampje van Vincent Kompany en de kruiwagen van Philippe Clement. “Hans Vanaken kan alles. Maar drié Gouden Schoenen, is dat niet iets te veel allure voor zijn legende?”