Van Moer, Sonck en Coppens.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Moer, Sonck en Coppens. © Belga/Photonews

Krijgen Gouden Schoen-winnaars van Beerschot, Antwerp of Genk eindelijk opvolging? “Foto met Pelé hangt thuis ingekaderd”

Gouden SchoenPakt Club Brugge voor de vijfde keer op rij de hoofdprijs, of is een club aan het feest voor wie de laatste Gouden Schoen uit het verre verleden dateert? Raphael Holzhauser kan voor Beerschot in de voetsporen treden van Rik Coppens, de allereerste laureaat in 1954. Antwerp hoopt dat Lior Refaelov de laatste rood-witte Gouden Schoen van Wilfried Van Moer in 1966 opvolgt. En Genk heeft met Paul Onuachu en Theo Bongonda zelfs twee ijzers in het vuur om Wesley Sonck als laatste Genkwinnaar in 2001 af te lossen.

18 reacties

 • August Guffens

  2 jaar geleden
  Vergeet men mbokany niet?Hij maakt,nog steeds Antwerp.
 • René Schoeters

  2 jaar geleden
  Durven ze daar nu echt een show rond maken? Gaat een schone gouden schoen zijn, amaai!
 • René Van Halen

  2 jaar geleden
  Zijn er maar vijf kandidaten? Spijtig genoeg is de Gouden Schoen dit jaar de beste speler van oktober en november. Waarom was er in het voorjaar eigenlijk geen stemronde? Toen ging het om de knikkers, in oktober en november niet. Er zouden elk jaar 3 stemrondes moeten zijn. Na de terugronde, na de playoffs en na de heenronde. En personen die de eerste stemronde niet willen stemmen mogen de volgende rondes niet meer stemmen. Dan winnen de spelers die het verschil maken zoals Courtois of DeBruyne
 • Hugo Wouters

  2 jaar geleden
  Onuachu zegt hier iemand, wat een beoordeling, hij is wel het type Lukaku, groot en sterk maar het is niet omdat je achttien keer scoort, eigenlijk slechts dertien goals, want hij mocht ook 5 strafschoppen nemen, dat je een Gouden Schoen verdient. Hij zou beter Ito bedanken voor al de assists die hij van hem krijgt, en dat is de verdienste van een spelmaker,. Een spits moet slechts op de juiste plaats staan en soms de bal er maar intikken.
 • dretie munkies

  2 jaar geleden
  Refaelov verdient die totaal niet !