Boskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Boskamp. © Gregory Van Gansen / Photo News

Johan Boskamp, eerste buitenlander op erelijst, ziet er geen nieuwe nationaliteit bijkomen: “Refaelov? Holzhauser? Onuachu? Ik zeg drie keer neen”

Gouden SchoenJohan Boskamp (72) veroverde in 1975 als eerste buitenlander de Gouden Schoen, sindsdien kwamen er 12 niet-Belgische nationaliteiten op de erelijst. Komt er daar straks met Refaelov (Israël), Holzhauser (Oostenrijk) of Onuachu (Nigeria) straks weer eentje bij? Als het aan Boskamp ligt, alvast niet. Hij koos dan ook voor een totaal ander trio in zijn top drie. “Refaelov? Met vijf goeie wedstrijden kan je geen Gouden Schoen verdienen.” 

12 reacties

 • dretie munkies

  2 weken geleden
  Refaelov verdient zeker geen gouden schoen !
 • louis meuleman

  2 weken geleden
  Boskamp heeft groot gelijk geen van die drie spelers verdiend de gouden schoen zijn niet goed genoeg een wedstrijd of drie goed spelen is niet genoeg iedereen kan eens een dag hebben dat alles lukt
 • Jack van Trijp

  2 weken geleden
  Bossie heeft altijd gelijk, is een kenner.
 • Leon Mertens

  2 weken geleden
  Inderdaad niemand verdient die schoen heb die drie zijn spelen dit week end onbestaande en zeker meer dan een week ...afschaffen dit spektakel !!
 • Fonz Ooms

  2 weken geleden
  Boskamp is slimmer dan Marc, Jan en Filip samen. Zeer juiste uitleg tond voetbal en ook over die zogenaamde gouden schoen kandidaten.
 1. Holzhauser: “Trots haalt het van de ontgoocheling” - Onuachu: “Blij om hiervan deel te mogen uitmaken”
  Play
  Gouden Schoen

  Holzhauser: “Trots haalt het van de ontgooche­ling” - Onuachu: “Blij om hiervan deel te mogen uitmaken”

  Raphael Holzhauser werd met een tweede plek de hoogst genoteerde Beerschotter sinds Juan Lozano (runner-up in 1981), maar dus niet de opvolger van Rik Coppens, die in 1954 de Gouden Schoen won. “Toch ben ik eerder trots dan ontgoocheld”, reageerde Holzhauser achteraf. Paul Onuachu bezette de laatste podiumplek, maar ook hij kon zich vinden in de laureaat. “Ik vond het leuk om deel uit te maken van zo’n evenement.”
 2. AFTERMOVIE. Geen publiek, maar wél VIP-taxi's, een gouden loper en veel topvoetballers: dit was de Gouden Schoen 2020
  Play
  Gouden Schoen
  1

  AFTERMOVIE. Geen publiek, maar wél VIP-taxi's, een gouden loper en veel topvoetbal­lers: dit was de Gouden Schoen 2020

  Het werd een atypische, maar daarom niet minder mooie editie van de Gouden Schoen, gisteren in en rond het gebouw van DPG Media in Antwerpen. Deze keer door de gekende omstandigheden geen publiek, maar wel BV’s die achter het stuur kropen van VIP-taxi’s, fiere spelersvrouwen, een gouden loper om de gasten te verwelkomen en vooral: twee oververdiende winnaars. Hierboven alvast de enige echte aftermovie van de corona-editie van de Gouden Schoen!
 1. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"

 2. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk