Paul Onuachu tijdens zijn eerste dag als Gouden Schoen: felicitaties van zijn partner Tracy en taart op de club.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Onuachu tijdens zijn eerste dag als Gouden Schoen: felicitaties van zijn partner Tracy en taart op de club. © Photo News/Belga

In het spoor van Paul Onuachu tijdens zijn eerste dag als Gouden Schoen: “Mama kon alleen maar krijsen door de telefoon”

Gouden SchoenHet was een onophoudelijke stroom aan gelukwensen, tot diep in de nacht. Kersvers Gouden Schoen Paul Onuachu liet het allemaal op zich afkomen en genieten deed hij met volle teugen. Van het ontbijt over de taart tot de ovatie van zijn ploegmakkers en natuurlijk de knuffels van zijn Tracy. “Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom, daarom ben ik zo emotioneel.” Een dag in het spoor van ‘Golden Paul’. 

42 reacties

 • Luc Pacco

  4 maanden geleden
  Paul, wie laatst lacht , lacht best. Proficiat, alhoewel ik het Charles ook wel gunde !
 • alois boelens

  4 maanden geleden
  een terechte winnaar. die bruggespelers kwamen niet eens tot zijn voetzolen.
 • Jan Meeuwissen

  4 maanden geleden
  Gekozen om hem aantrekkelijker te maken voor een transfert. Idd , hij heeft dit (dit seizoen) niet verdiend.
 • Kevin Machiels

  4 maanden geleden
  Dat Noa maar eerst eens nadenkt waarom hij in België speelt bij Brugge ipv in Engeland of Spanje.
 • Joke Sanders

  4 maanden geleden
  Het is zo verdiend, ik ben blij voor hem. Een terechte winnaar 🎉😊
 1. HLN SPORTCAST. Degryse en Jaques over de winstkansen van Ito: “Persoonlijkheid speelt mee, hoe je het ook draait of keert”
  Play
  Gouden Schoen
  3

  HLN SPORTCAST. Degryse en Jaques over de winstkan­sen van Ito: “Persoon­lijk­heid speelt mee, hoe je het ook draait of keert”

  Racing Genk heeft dit jaar twee kanshebbers op de Gouden Schoen: de Nigeriaanse prijsschutter Paul Onuachu (27) en het Japanse enigma Junya Ito (28). In HLN Sportcast wikken en wegen analisten Marc Degryse en Heleen Jaques de winstkansen van de “onderschatte” Ito. “Een onderdeel van de Gouden Schoen is hoe je wordt gezien door de buitenwereld.”
 2. Gaan Undav of Vanzeir Gilles De Bilde achterna? “Ik was destijds ook geen favoriet, dat is ook helemaal anders uitgedraaid”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  14

  Gaan Undav of Vanzeir Gilles De Bilde achterna? “Ik was destijds ook geen favoriet, dat is ook helemaal anders uitge­draaid”

  Voor de strafste stats dit seizoen tekent het Union-koningskoppel Deniz Undav en Dante Vanzeir. Samen hebben ze een voet in liefst 45 goals. Analist Gilles De Bilde, het levende bewijs dat het wel zou kunnen voor één van de twee, schat hun kansen op de trofee echter wel gering in. “Ze scoren slechts in één stemronde én pakken punten van mekaar af.”