Janice Cayman.
Volledig scherm
Janice Cayman. © BELGA

“Deze krijgt een ereplaats”: Janice Cayman wint tweede Gouden Schoen na ware nagelbijter, verschil met Tessa Wullaert één schamel puntje

Gouden SchoenWat. Een. Spanning. Niet Tessa Wullaert, maar Janice Cayman (33) mocht poseren met de Gouden Schoen. Het verschil bedroeg amper één punt. “Ik kan het begrijpen als Tessa ontgoocheld is, maar dit doet niks af aan haar kwaliteiten.”

7 reacties

 • Bernard Seaux

  4 maanden geleden
  Verdiend hoor. Een echte teamspeelster in een goed geheel. Proficiat
 • DIRK SPRANGERS

  4 maanden geleden
  Gouden schoen,gaat naar de beste speler in de Belgische competitie... Toch vreemd dat dit bij de dames niet zo is.
 • Edmond Verschueren

  4 maanden geleden
  Ook Tine. De Caigny verdiend de gouden schoen!
 • DIRK VAN DESSEL

  4 maanden geleden
  Hopelijk kan ze dat paar nu ook dragen.
 • Theo Van Gasse

  4 maanden geleden
  Moet de gouden schoen niet in België gespeeld hebben? Is toch zo bij de mannen! Of wee een gender ongelijkheid?
 1. Radja Nainggolan in opmerkelijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”
  Play
  Gouden Schoen
  14

  Radja Nainggolan in opmerke­lijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”

  Radja, zoals we hem kennen: recht voor de raap. Nainggolan (33) was gisteravond een van de topgasten op de Gouden Schoen, en dus kon een uitgebreid interview met Gilles De Bilde niet ontbreken. De sterkhouder van Antwerp kwam daarin terug op enkele uitspraken die hij vorige maand deed over Noa Lang (22). “Als hij nu eenmaal zo is, dan moet ik dat accepteren.”
 2. Terug in de tijd met kinderen van ex-chef sport en medegrondlegger Jan Pulinx: “De deurbel rinkelde. En toen stond Van Himst daar”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  3

  Terug in de tijd met kinderen van ex-chef sport en medegrond­leg­ger Jan Pulinx: “De deurbel rinkelde. En toen stond Van Himst daar”

  Corona is spelbreker: het Gouden Schoen-gala gaat in beperkte kring door. Het lijkt een worp terug in de tijd — de verkiezing was tot begin jaren 80 een kleinschalig event. Een blik op de tijd van toen door Isabelle en Erwin Pulinx, kinderen van ex-chef sport en medegrondlegger van de Gouden Schoen Jan Pulinx. “Rensenbrink kwam bij ons thuis eten: een wereldvedette, en zó bescheiden.”
 3. Tracy Acheampong, de steun en toeverlaat van Paul Onuachu: “Het heeft 3 maanden geduurd voor ik wist dat Paul een profvoetballer was”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  8

  Tracy Acheampong, de steun en toeverlaat van Paul Onuachu: “Het heeft 3 maanden geduurd voor ik wist dat Paul een profvoet­bal­ler was”

  In ‘Onuachu Town’ is zij de koningin, Tracy Acheampong (23). Een meisje uit Amsterdam met Ghanese roots en al bijna vier jaar steun en toeverlaat van Paul Onuachu (27). Ook zij genoot de laatste dagen intens van de erkenning die haar topspits kreeg. “Toen hij meteen mijn nummer vroeg, dacht ik ‘echt niet’, maar het was typisch Paul: doodeerlijk en rechtuit.”