Zeven van de elf resterende kanshebbers op de Gouden Schoen: Undav, Vanzeir, Ito, Onuachu, Vanaken, Lang en De Ketelaere.
Volledig scherm
Zeven van de elf resterende kanshebbers op de Gouden Schoen: Undav, Vanzeir, Ito, Onuachu, Vanaken, Lang en De Ketelaere. © Photo News

De spannendste Gouden Schoen in jaren! Dit zijn de eerste 11 van de einduitslag Gouden Schoen, maar wat wordt de volgorde?

26 reacties

 • frans moyens

  4 maanden geleden
  Waarom staat Mercier daar niet tussen?
 • Jan Daems

  4 maanden geleden
  Als je de normen zou hanteren die gehanteerd werden ten tijde van Paul Van Himst, Raoul Lambert e.a. dan zou de gouden schoen simpelweg niet uitgereikt worden. 't Geeft maar aan in welke richting we geëvolueerd zijn.
 • Ricky Bogman

  4 maanden geleden
  11 kanshebbers: de armoede regeert! Niemand die er boven uit steekt, allemaal hetzelfde niveau. En waar is die topper van vorig jaar? Niet eens bij deze "beste" 11
 • Herman Thys

  4 maanden geleden
  Hoezo spannend. Schrik om zonder kijkers te vallen! Ik moet niet kijken; Charles pakt de schoen en dat zou terecht zijn.
 • Eric Bex

  4 maanden geleden
  Als Onuachu en Ito het vorig jaar al moesten afleggen tegen Rafaelov een veteraan met een mooie staat van dienst op onze voetbalvelden dan zie ik ze dit jaar ook niet winnen.
 1. Gaan Undav of Vanzeir Gilles De Bilde achterna? “Ik was destijds ook geen favoriet, dat is ook helemaal anders uitgedraaid”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  14

  Gaan Undav of Vanzeir Gilles De Bilde achterna? “Ik was destijds ook geen favoriet, dat is ook helemaal anders uitge­draaid”

  Voor de strafste stats dit seizoen tekent het Union-koningskoppel Deniz Undav en Dante Vanzeir. Samen hebben ze een voet in liefst 45 goals. Analist Gilles De Bilde, het levende bewijs dat het wel zou kunnen voor één van de twee, schat hun kansen op de trofee echter wel gering in. “Ze scoren slechts in één stemronde én pakken punten van mekaar af.”
 2. Radja Nainggolan in opmerkelijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”
  Play
  Gouden Schoen
  14

  Radja Nainggolan in opmerke­lijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”

  Radja, zoals we hem kennen: recht voor de raap. Nainggolan (33) was gisteravond een van de topgasten op de Gouden Schoen, en dus kon een uitgebreid interview met Gilles De Bilde niet ontbreken. De sterkhouder van Antwerp kwam daarin terug op enkele uitspraken die hij vorige maand deed over Noa Lang (22). “Als hij nu eenmaal zo is, dan moet ik dat accepteren.”
 3. Terug in de tijd met kinderen van ex-chef sport en medegrondlegger Jan Pulinx: “De deurbel rinkelde. En toen stond Van Himst daar”
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  3

  Terug in de tijd met kinderen van ex-chef sport en medegrond­leg­ger Jan Pulinx: “De deurbel rinkelde. En toen stond Van Himst daar”

  Corona is spelbreker: het Gouden Schoen-gala gaat in beperkte kring door. Het lijkt een worp terug in de tijd — de verkiezing was tot begin jaren 80 een kleinschalig event. Een blik op de tijd van toen door Isabelle en Erwin Pulinx, kinderen van ex-chef sport en medegrondlegger van de Gouden Schoen Jan Pulinx. “Rensenbrink kwam bij ons thuis eten: een wereldvedette, en zó bescheiden.”