Drie kapiteins uit de Jupiler Pro League delen hun stem voor de top drie van de Gouden Schoen
Volledig scherm
Drie kapiteins uit de Jupiler Pro League delen hun stem voor de top drie van de Gouden Schoen © PN-BELGA

De kapiteins kiezen: "Ik ga niet op mezelf stemmen" (en dus stemde Vormer op dit drietal)

Gouden SchoenDe kapiteins uit de Jupiler Pro League hebben elk een top drie samengesteld voor de verkiezing van de Gouden Schoen 2017. Wij lijsten ze hier voor jullie op.

 1. Vanaken: “Mbokani zou het verdienen, maar ik hoop uiteraard dat ik win”
  Play
  Gouden Schoen

  Vanaken: “Mbokani zou het verdienen, maar ik hoop uiteraard dat ik win”

  “Ik moet het van mijn constante prestaties hebben. Mbokani rekent dan weer op de tweede stemronde”, aldus topfavoriet Hans Vanaken, die geen last had van de vloek van de Gouden Schoen. “Ik ben dezelfde speler gebleven, met dezelfde kwaliteiten. Ik ben blij dat ik niet veranderd ben. En wat de grootste kwaliteit van Mbokani is? Hij is een complete spits. Hij is enorm belangrijk voor Antwerp, want hij kan scoren en een bal bijhouden. Mocht hij winnen, zou het verdiend zijn. Maar natuurlijk hoop ik dat ik zelf win. Of ik er bij zal zijn op het EK? Dat wordt moeilijk. Het is aan mij om mijn best te doen en het de bondscoach zo moeilijk mogelijk te maken. Daarnaast blijf ik op dit moment bij Club Brugge. Als er een aantrekkelijke aanbieding komt, dan ga ik er zeker over nadenken. Maar ik ga niet zomaar naar het buitenland. Als ik één competitie moet kiezen? Dan misschien wel de Bundesliga.”
 1. Pegel van Mata (Club) tegen AA Gent was volgens de HLN-surfers de mooiste goal van 2019
  Play
  Gouden Schoen

  Pegel van Mata (Club) tegen AA Gent was volgens de HLN-sur­fers de mooiste goal van 2019

  Een verdediger heeft de mooiste goal van 2019 gemaakt in de Jupiler Pro League. Dat beslisten de surfers van HLN.be. Het merendeel (11.334 stemmers) vond immers dat Clinton Mata tegen AA Gent de allermooiste treffer van 2019 in de Jupiler Pro League scoorde. De verdediger van Club Brugge trof in de ‘Slag om Vlaanderen’ raak met een verschroeiende pegel vanaf zo’n 30 meter, zijn vreugde nadien was navenant. U kunt de fantastische goal én de viering van Mata nog eens herbeleven in bovenstaande video.
 2. Mbokani: “Als ik mocht stemmen, zou ik mezelf op één zetten"
  Play

  Mbokani: “Als ik mocht stemmen, zou ik mezelf op één zetten"

  “Waarom ik moet winnen vanavond? Ik heb het verdiend, ook op basis van vorig seizoen”, vertelt Mbokani. “Vanaken is een goede speler, hij voegt veel toe bij Club Brugge. De beste zal winnen. Als ik mocht stemmen, zou ik mezelf op één zetten. Maar het zijn de journalisten die mogen beslissen. Mijn carrière stoppen met een twee Gouden Schoen? (grijnst) Dat zou magnifiek zijn. Zeker om voor de tweede keer te winnen. Hoe mijn toekomst? We zien wel op het eind van het seizoen. Als ik vanavond eventueel win, blijf ik niet langer. Morgen training, komend weekend match.”