De deelnemende handelaars stelden de spaaractie voor.
Volledig scherm
De deelnemende handelaars stelden de spaaractie voor. © Amber Gys

Zomerspaaractie bij Pajotse ambassadeurs moet streekproducten extra promoten

PajottenlandSinds de coronacrisis worden er opvallend veel lokale producten aangekocht. Dat kan zowel op lokale boerenmarkten als winkels zijn. Om deze ondernemers een extra duwtje in de rug te geven organiseert streekorganisatie Pajottenland+ samen met negen van die ondernemers een zomerspaaractie. “Op deze manier kunnen we iedereen de kans geven om zowel de streek als de producten en producenten te leren kennen”, klinkt het.

 1. Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring
  Halle

  Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring

  Op de aansluiting van de E429 met de Brusselse Ring in Halle is maandagochtend een bestuurder van een bestelwagen overleden. Getuigen zagen omstreeks 7 uur het voertuig op de oprit zwalpen over de weg, tegen een vangrail schuren en uiteindelijk uit de bocht gaan om zo in de zijberm tegen een boom te botsen. Getuigen van het ongeval stopten nog en de hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te helpen maar de 58-jarige man overleed ter plaatse. Er waren geen andere voertuigen betrokken. Vermoedelijk raakte de chauffeur onwel.
 1. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!
 2. Crash van gedrogeerde bestuurder aan schoolpoort zindert na: “Dit had een complete nachtmerrie kunnen zijn”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Crash van gedrogeer­de bestuurder aan school­poort zindert na: “Dit had een complete nachtmer­rie kunnen zijn”

  De crash van een beschonken en gedrogeerde bestuurder aan een schoolpoort in Halle zindert nog na. De man knalde net voor de schoolbel klonk en voor de ogen van een groepje leerlingen tegen een woning aan het Heilig Hart&College. “Ik ben blij dat dit geen vijf minuten later gebeurd is”, aldus directeur Lander Van Medegael die extra maatregelen vraagt.