Een tiental leerlingen, ouders en leerkrachten werkten mee.
Volledig scherm
Een tiental leerlingen, ouders en leerkrachten werkten mee. © De Oester

Zelfgemaakte wilgenhutten- en tunnels voor leerlingen basisschool De Oester

GooikEen tiental leerlingen, ouders en leerkrachten bouwden zaterdag mee aan gloednieuwe wilgenhutten. Deze werden opgebouwd op de speelplaats van lagere school De Oester in Strijland (Gooik). 

 1. Na 15.000 leerlingen trekt Freddy (78) een streep onder zijn populaire verkeerslessen: “Die man die me rond de hals vloog omdat ik hem geholpen had... Dat vergeet ik nooit”
  PREMIUM
  Roosdaal

  Na 15.000 leerlingen trekt Freddy (78) een streep onder zijn populaire verkeers­les­sen: “Die man die me rond de hals vloog omdat ik hem geholpen had... Dat vergeet ik nooit”

  Dat de verkeerswet voor ex-commissaris Freddy Sonneville amper geheimen heeft, daar hoeft niemand echt van op te kijken. Maar dat dankzij hem duizenden jongeren leerden dat rechts standaard voorrang heeft, is wél een prestatie om met trots op terug te blikken. Toch komt er nu een einde aan de reeks gratis rijlessen voor stampvolle klassen die in 1977 begon. “Ik krijg nog dagelijks berichtjes van geïnteresseerden, maar ik moet hen wel teleurstellen. Mijn gezondheid is niet meer wat ze geweest is.”
 1. Henry Mentink kiest Halle als tussenstop tijdens ‘krui-tocht’ naar Parijs: “Mooie initiatieven zoals LokaalHalle mogen meer aandacht krijgen”
  Halle

  Henry Mentink kiest Halle als tussenstop tijdens ‘krui-tocht’ naar Parijs: “Mooie initiatie­ven zoals LokaalHal­le mogen meer aandacht krijgen”

  LokaalHalle heeft zondagnamiddag Henry Mentink ontvangen. De Nederlander is met een kruiwagen vol aarde van over de hele wereld op weg naar Parijs. Bedoeling is om daar na 45 dagen stappen aan te komen. Zijn voornaamste bedoeling: de hele aarde op de Werelderfgoedlijst laten plaatsen. “Initiatieven zoals dit in Halle zijn het waard om even halt te houden”, zegt hij.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 3. “Hier worden zelfs baby’tjes geboren”: Achter de schermen van opvangcentrum voor asielzoekers in Alsemberg
  Play
  PREMIUM
  Alsemberg

  “Hier worden zelfs baby’tjes geboren”: Achter de schermen van opvangcen­trum voor asielzoe­kers in Alsemberg

  Het opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis in Alsemberg zette de deuren open voor het grote publiek. Meer dan tweehonderd vluchtelingen wachten er soms jaren op een beslissing over hun asielaanvraag. Een verblijf in het centrum is dan ook geen pretje. Al doen de mensen van het Rode Kruis hun best om de bewoners toch een verzet te gunnen. Een blik achter de schermen.