Sam Dehandschutter van Wijndomein Dappersveld-Woestijn in de wijnranken van Elingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Dehandschutter van Wijndomein Dappersveld-Woestijn in de wijnranken van Elingen. © Amber Gys

Wijndomein Dappersveld-Woestijn bewijst dat Pajottenland méér is dan geuze en lambiek: “Oogstjaar met 13.000 liter wijn? Dan zijn we zeer tevreden”

Pepingen/GooikHet Pajottenland mag dan wel internationaal gekend staan om de geuze en lambiek, maar er worden ook wijndruiven geteeld. Wijndomein Dappersveld-Woestijn heeft momenteel zo’n 6 hectare onder z’n vleugels, goed voor een jaarlijkse oogst van liefst 20 ton druiven. Het oogstseizoen is nu begonnen, en daarom vertelt Sam Dehandschutter ons met veel passie over het proces waarmee ze de gekende wijnen van Dappersveld-Woestijn bekomen. “Ons geheim? We doen àlles zelf en houden het natuurlijk”, vertelt hij.