Steven Billens, Mieke De Mooter en Jurgen Lagrange zetten zich samen met andere vrijwilligers in om deze benefiet te doen slagen
Volledig scherm
Steven Billens, Mieke De Mooter en Jurgen Lagrange zetten zich samen met andere vrijwilligers in om deze benefiet te doen slagen © Marc Colpaert

Voetbalbenefiet om dure knieprothese van ‘Mo’ te betalen

Tijdens verbouwingswerken bij hem thuis kreeg Kristof De Mooter (35) vorig jaar een muur over zich heen, een ongeval met zware gevolgen. Vandaag is Kristof nog steeds aan het revalideren in het ziekenhuis van Pellenberg, maar door het ongeval verloor hij wel zijn rechterbeen. Zijn voetbalvrienden van VC ‘t Groenewoud organiseren nu op 1 juni een benefiet om de dure medische kosten tot 75.000 euro voor een knieprothese mee te helpen betalen.

 1. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren.
 2. Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”
  PREMIUM
  Dilbeek/Roosdaal/Brussel

  Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaat­re­ge­len op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettin­gen vandaan komen”

  Busreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf.