Vernieuwing Paddenbroek start volgend jaar

GOOIKDe gemeente Gooik heeft het licht op groen gezet voor de vernieuwing van plattelandscentrum Paddenbroek. Intercommunale Haviland kreeg al de opdracht om met de ruwbouwwerken te starten, iets wat wellicht voor 2018 is.

 1. Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwerken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”
  Hamme/Roosdaal

  Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwer­ken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”

  Spoor2 uit Hamme en Pro Natura uit Roosdaal bundelen hun krachten en zullen de komende jaren stapsgewijs uitgroeien tot een bedrijf. Beide bedrijven zetten sterk in op sociale economie en willen hier samen verder op inzetten. “Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar wij zijn bijzonder blij met deze samenwerking”, vertelt directeur Aart Lehembre van Spoor2.
 2. Interregionale fietstocht door de Markvallei moet Pajottenlanders vallei doen ontdekken
  Herne/Galmaarden

  Interregio­na­le fietstocht door de Markvallei moet Pajotten­lan­ders vallei doen ontdekken

  Afgelopen weekend stelde de vzw Contrat Rivière Dendre (CRD) het project ‘Interregionale fietstocht door de Markvallei’ voor in het stadspark van Edingen. Het is de bedoeling om via deze tocht de schoonheden van de natuur en van het patrimonium te ontdekken tijdens een fietstocht van meer dan 60 kilometer doorheen de vijf gemeenten die de waterloop de Mark doorkruist.