Michel Doomst en Eric Van Snick.
Volledig scherm
Michel Doomst en Eric Van Snick. © Marc Baert/Geert De Rycke

Verdediging vraagt bijkomend onderzoek in dossier tegen burgemeester en gemeentesecretaris, raadkamer voor onbepaalde tijd uitgesteld

GooikDe Brusselse raadkamer heeft zich vrijdag nog niet gebogen over het dossier tegen Michel Doomst (67), burgemeester van Gooik voor CD&V, en algemeen directeur Eric Van Snick (56). Het parket Halle-Vilvoorde wil beide mannen voor de correctionele rechtbank brengen voor belangenvermenging en onregelmatigheden bij aankopen of het toewijzen van opdrachten voor de gemeente Gooik, maar de advocaten van de twee hebben bijkomend onderzoek gevraagd. Het dossier is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

 1. Parket Halle-Vilvoorde haalt agressors tijdelijk weg uit huis bij huiselijk geweld: “Meestal positieve resultaten waarbij aan problematieken kan worden gewerkt”
  Halle-Vilvoorde

  Parket Hal­le-Vilvoorde haalt agressors tijdelijk weg uit huis bij huiselijk geweld: “Meestal positieve resultaten waarbij aan problema­tie­ken kan worden gewerkt”

  Het parket Halle-Vilvoorde heeft sinds eind vorig jaar twintig personen een tijdelijk huisverbod opgelegd. De maatregel werd in november ingevoerd om slachtoffers van intrafamiliaal geweld beter te beschermen. Drie personen werd aangehouden omdat ze de maatregelen schonden. “Eindelijk een maatregel die de slachtoffers beschermt waardoor niet zij maar de daders op zoek moeten naar een oplossing”, vertelt Vooruit-parlementslid Katia Segers uit Liedekerke.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar