Michel Doomst en Eric Van Snick.
Volledig scherm
Michel Doomst en Eric Van Snick. © Marc Baert/Geert De Rycke

Verdediging vraagt bijkomend onderzoek in dossier tegen burgemeester en gemeentesecretaris, raadkamer voor onbepaalde tijd uitgesteld

GooikDe Brusselse raadkamer heeft zich vrijdag nog niet gebogen over het dossier tegen Michel Doomst (67), burgemeester van Gooik voor CD&V, en algemeen directeur Eric Van Snick (56). Het parket Halle-Vilvoorde wil beide mannen voor de correctionele rechtbank brengen voor belangenvermenging en onregelmatigheden bij aankopen of het toewijzen van opdrachten voor de gemeente Gooik, maar de advocaten van de twee hebben bijkomend onderzoek gevraagd. Het dossier is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

  1. Politie Ninove kan gewelddadige confrontatie vermijden dankzij live volgen van camerabeelden
    Ninove

    Politie Ninove kan gewelddadi­ge confronta­tie vermijden dankzij live volgen van camerabeel­den

    De politie van Ninove kreeg woensdag kort na de middag verschillende meldingen binnen van een samenscholing van een groep jongeren in de binnenstad. Deze samenscholing ging gepaard met heel wat geroep en getier waarbij een confrontatie met anderen niet was uitgesloten. Dankzij het Real Time Intelligence team (RTI) dat ze hebben opgestart hebben ze tijdig kunnen ingrijpen en een confrontatie voorkomen.