Gooik: Vaccinatiecentrum Koornmolen omgebouwd tot een kleine versie
Volledig scherm
Gooik: Vaccinatiecentrum Koornmolen omgebouwd tot een kleine versie © rv

Vaccinatiecentrum Koornmolen omgebouwd tot een kleine versie

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Vaccinatiecentrum Pajottenland verhuist naar Edele Brabant
  Gooik

  Vaccinatie­cen­trum Pajotten­land verhuist naar Edele Brabant

  Het vaccinatiecentrum in sporthal Koornmolen sluit eind deze week de deuren, maar de site Edele Brabant wordt in Gooik volop in gereedheid gebracht om vanaf 15 november te kunnen heropstarten. De 65-plussers van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal zullen er binnenkort terechtkunnen voor hun derde vaccin. Het gaat om ongeveer 9.000 personen die nu nog hun derde prik kunnen of zullen krijgen. Op de site zal de voorkant van de kerk alsook de zaal ter beschikking zijn om vier dagen per week behandeling mogelijk te maken met twee tot drie vaccinatielijnen.
 1. Gemeente lanceert éénmalige oproep voor projectsubsidies voor getroffen gebieden door overstromingen
  Gooik

  Gemeente lanceert éénmalige oproep voor projectsub­si­dies voor getroffen gebieden door overstro­min­gen

  De wateroverlast in Vlaanderen en Wallonië van de afgelopen maanden staat nog in ieders geheugen gegrift. Ook nu, enkele maanden later, is de vraag naar hulp nog steeds groot, want vaak wordt nu pas duidelijk hoe groot de schade echt is. Daarom besliste de meerderheid in de Gooikse gemeenteraad om projectsubsidies vrij te maken en op die manier de slachtoffers een hart onder de riem te steken.