Voorzitter Samuel Billens en schepen Simon De Boeck voor het jeugdhuis en café De Vrede op het Dorpsplein in Gooik.
Volledig scherm
Voorzitter Samuel Billens en schepen Simon De Boeck voor het jeugdhuis en café De Vrede op het Dorpsplein in Gooik. © Amber Gys

Toekomst Gooiks jeugdhuis verzekerd dankzij nieuwbouw en tijdelijk onderkomen

GooikDe Gooikse jeugd krijgt vanaf volgend jaar een splinternieuw jeugdhuis. Het oude jeugdhuis -op de zolder van zaal De Vrede- wordt één van deze dagen afgebroken om plaats te maken voor 8 nieuwe woongelegenheden en een nieuwe horecazaak in het midden van de dorpskern. “Het is heel belangrijk dat het nieuwe jeugdhuis een plek wordt waar jeugd kan ontmoeten en zich verder ontwikkelen”, klinkt het bij voorzitter Samuel Billens.

 1. NOG 1 DAG... Halattraction-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”
  PREMIUM

  NOG 1 DAG... Halattrac­ti­on-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”

  Liefst 23 jaar is Jos Appelmans (73) voorzitter van Halattraction, de organisatie achter Carnaval Halle. We staan nu aan de vooravond van zijn hoogdag als voorzitter, na maanden voorbereiding. Met de grootste Carnavalfoor ooit en een prachtige stoet wordt het ongetwijfeld nu al opnieuw een topeditie. Al zal het dit jaar ook meteen de laatste keer worden dat we het Halse icoon op het podium van de Grote Markt duizenden feestvierders zien toespreken. “Halattraction is niet zomaar een ‘bollenwinkel’ dat je doorgeeft. Ik ga mijn rol met een gerust gemoed doorgeven.”
  Halle
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.