Nog steeds zakt Team Ilo -een initiatief van Ilona Swalus uit Gooik- af naar overstromingsgebieden in de Ardennen.
Volledig scherm
Nog steeds zakt Team Ilo -een initiatief van Ilona Swalus uit Gooik- af naar overstromingsgebieden in de Ardennen. © rv

Team Ilo organiseert inzamelactie op 20 augustus voor overstromingsgebied Angleur

GooikOp 21 augustus trekt Team Ilo -een initiatief van Ilona Swalus uit Gooik- met een grote vrachtwagen en enkele vrijwillers naar Angleur. Al meer dan een jaar trekken ze naar Ardeense gebieden die afgelopen jaar overstroomden. Veel gezinnen uit onder meer het dorpje Angleur hebben het nog steeds enorm moeilijk.

 1. Ooievaars weten het al: warme zomer van 2022 is nu echt voorbij
  Halle

  Ooievaars weten het al: warme zomer van 2022 is nu echt voorbij

  De zomer van 2022 lijkt met het wisselvallige weer nu wel echt voorbij. Ook de ooievaars weten intussen dat de winter eraan komt en dus zijn ze aan hun grote trek richting zuiden begonnen. De voorbije dagen werden al op verschillende locaties grote groepen ooievaars gespot die even uitrustten voor ze de reis voortzetten. Onder andere in de buurt van de Vogelpers en de Villa Servais zaten vorige week meer dan veertig ooievaars op de daken en ook in de buurt van de bunker op Stroppen landden zoals elk jaar een groep vogels. Donderdagochtend streken op een weide langs de Elbeekstraat ook nog een twintigtal ooievaars neer.
 2. Lambiekcultuur maand lang in de kijker: fiets- en wandelroutes leiden naar bekendste brouwerijen
  Beersel

  Lambiekcul­tuur maand lang in de kijker: fiets- en wandelrou­tes leiden naar bekendste brouwerij­en

  Oktober is door de provincie Vlaams-Brabant opnieuw uitgeroepen tot ‘Maand van de Lambiek’. Brouwerijen, stekerijen en volkscafés organiseren activiteiten om de lambiekcultuur in de kijker te zetten. “Als er één ding is wat men moet doen in het Pajottenland en de Zennevallei, dan is het wel een Oude Geuze proeven”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Gunther Coppens (N-VA). Nieuw dit jaar is de ‘Lambiek-fietskaart’. Op deze kaart staan de thematische fietsroutes en de Geuze gravelroute. Er werd ook een nieuwe wandeling uitgewerkt: de Wildegistenwandeling. Die wandeling loopt door open, glooiend landschap waar de boerenpaarden en watermolens er nog bijstaan als toen Bruegel hier nog ronddwaalde. En nog belangrijker: Brouwerij Kestemont, Brouwerij Lindemans, hoevebrouwerij ’t Guldenhooft en 4Pajot liggen op de route. Ook in andere steden en gemeenten zijn er nog activiteiten in oktober om de lambiekbieren te eren. Meer info via deze link.